torstai 30. elokuuta 2012

Unelmia, sielun- ja ruumiinmessua

Käytiin eilen istuskelemassa alas ja pohdiskelemassa Monsters of Poppia jo etukäteen Café Europassa. Otettiin iPad kauniisiin käsiin ja tsekkailtiin biisejä ja tutkittiin päiväohjelmaa. Kahtena edellisvuonna on tullut otettua neljän päivän lippu, mutta tänä vuonna tarjonta ei kokonaisuudessaan yllä aiempien vuosien tasolle, joten itsellä taitaa nämä festarit typistyä 1-2 päivän mittaisiksi.

Ensiksi käytiin syömässä. Siitä on monta vuotta kun olen käynyt entisessä "pikkukiinalaisessa" Nguyen Cao Su:ssa, tarkalleen ottaen niin monta, että tässä uudessa Tuomiokirkonkadun ravintolassa en kertaakaan. Paikka oli aiemmin entisessä lokaatiossaan nähtävyys ja kulttimesta itsessään jonka ruokaa City-lehtikin vuolaasti palkitsi vuosittain.Kuitenkin liike muutti korttelin itäänpäin ja kokki vaihtui ja itse ei vain tullut paljon syötyä kiinalaista muutamaan vuoteen kunnes nyt tässä kuussa on tullut testattua yhtä jos toistakin puljua joko pettymyksellä (Helsingissä) ja jopa edellinenkin tamperelainen paikka oli korkeintaan keskitasoa.

Oli mukava huomata että taso oli kaikkea muuta kuin laskenut. Oltiin ehkä menty lähemmäs yleisempää ravintolatasoa, mutta maku oli ehkä jopa parempi kuin aiemmin, ja hinnat olivat pysyneet kohtuullisina. Mukaan otettuna annokset lähtevät kuudesta eurosta ylöspäin ja niistä syö kaksi henkeä, paikalla syötynä seitsemästä. Itse otin kanaa ja cashewpähkinöitä ja menen vielä monta kertaa takaisinkin!Huomenna olisi tarjolla taas kulttuuria. Hukkatila ry, Pirkanmaan elokuvakeskus ja Tampereen Arkkitehtuuriviikko järjestävät Aspinniemen kesäsiirtolassa ulkoilmaelokuvanäytöksen. Toiveena olisi paikalle päästä, jospa tuo sääennuste muuttuisi lupaavammaksi.

Tarjolla on tämän kesän kansainvälinen hittituote, Future Shorts-lyhytfilmejä sekä tämä todella mielenkiintoinen kekseliäästi nimetty Detroitin sielunmessu. Autioituminen ja tyhjät tilat ovat viime kuukausina omissa kuvissa ja blogitarinoissa puhuttaneet paljonkin ja nyt tarjolla olisi dokumentti, jossa kerrotaan kokonaisen kaupungin rappeutumisesta ja hiljaisesta autioitumisesta. Tätä odotan kuin huomisillan kuuta nousevaa :) Toivotaan että sää pysyy kuivana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.