perjantai 17. elokuuta 2012

I heart Helsinki

<3 <3 <3 <3 Hitto kun tässä ei saa laittaa sydämiä otsikkoon :D <3 <3 <3 <3

Suvilahden meiningit päättyivät sunnuntaina ja mulla oli vielä hotelli varattuna maanantaille. Aamulla keräilin kamat ja suuntasin kohti Kalliota, jonne olin halunnut päästä jo vuosia, viimeistään etenkin Pussikaljaelokuvan nähtyäni. Totta se on, en ennen tätä ollut vielä koskaan aikuisiälläni eksynyt sinne!Muutenkin Helsingissä on tullut käytyä suht harvakseen, siten että sinne olisi jäänyt hengailemaan. Laivallehan on tullut mentyä ohi kymmeniä kertoja. Tähän on aivan varmasti tulossa nyt muutos, sillä miksi lähteä aina edes ulkomaille jos ilmat ovat näin hyvät kuin tällä viimeisellä lomaviikolla?Kaiken lisäksi tykkään todella paljon kulkea metrolla, joka kaupungissa. Tietysti Helsingissä se on hieman ankea mutta edelleen, metro kuin metro kelpaa :)

Suuntasin siis kohti Sörnäisiä ja Aleksis Kiven kadun liiketilaa jota pidettiin tukikohtana.Oli kieltämättä hauskaa pitää ovea auki kuuluisalle "huorakadulle" kun lattialla näkyi patjoja :) No, mä tykkään aiheuttaa hämmennystä. Kulhot ovat tuon tytön siskon käsialaa. Loistava idea vaikka ei uniikki, muotoilla vanhoista vinyylilevyistä käyttöesineitä.Ilmat hellivät päivästä toiseen ja maanantai meni Kallioon tutustuessa pussikaljoittelun ja picnic-chillailun merkeissä. Aivan yhtä rentuksi ei tullut ryhdyttyä kuin esimerkkiteoksessa.Koska lokaatio oli niin ideaali liikkua joka suuntaan, tuli myös käytyä useassa kuppilassa, yleensä yksillä, sillä valinnan varaa oli niin runsaasti.

Langatonta nettiä ei tuolla tilassa ollut, joten olin puhelimen ja satunnaisten wlanien varassa joita joistakin kahviloista löytyi. Yksi viihtyisimmistä paikoista oli kyllä jo Hakaniemessä, Café Talo jossa ehdin hieman käydä surffailemassa.Myös Siltasaarenkärki ja Tokoinranta tulivat tutuiksi, tulipa ylitettyä kuuluisa Kolmas linjakin :)

Biisihän sopi sinänsä, että loppureissusta alkoi Foursquare hälyttelemään puhelimessa palkinnoista joita sain kun 10. päivä baariin putkessa tuli tsekkailtua itseään sisään. Ei muuta kuin lomalta katkolle, tsekkaus tietysti sieltäkin :DMuu porukka oli aika kiireistä, mutta tiistai-iltana ehdittiin kerääntyä talon takapihalle grillailemaan. Vieläkin alkaa kuola valua kun mietin niitä herkkuja; pekoniin ja tuorejuustoon käärittyjä broilerin rintafileitä, kanttarelli-kermakastiketta, valkosipulinkynsiä, maissintähkiä, makkaroita ja perunaa.Vanhoissa pihapiireissä hienointa ovat laajat sisäpihat, joissa tavallaan pääsee pakenemaan kiireistä kaupunkia ja katujen melua yllättäväänkin rauhaan. Ei nykyään enää tehdä tiiviitä kaupunkikortteleita eikä äänieristyskään ole entisenlainen. Kivitalot <3Today Was A Good Day, kuten tänäkin viikonloppuna täällä Tampereella räppäävä vanha idolini Ice Cube kertoili.Keskiviikkona lähdettiin kävelemään kohti Kalasataman rakennustyömaata ja Sompasaaren entistä satamaa, jonka tyhjäksi jääneelle tontille on pystytetty sekä konttikahvila, että vaneereita yleistä laillista graffitien tekoa varten.Vanhana hiphopparina (lue: yli 20 v. sitten) ja muutenkin alakulttuureista kiinnostuneena, tämä oli aika huikea kokemus. Toinen toistansa hienompia taideteoksia, harmillisesti vain odottamassa vääjäämätöntä tuhoaan toisten entistä hienompien teosten alle.En ymmärrä ihmisiä jotka eivät arvosta tälläistä todellista katutaidetta. En itsekään ole koskaan ollut töhryjen perään, mutta näitä katsoessa eivät bommareiden reviiritägit tule edes mieleen!Näitä ihastellessa en tosin vielä tiennyt miten paljon vielä hienompaa tällä viikolla oli tulossa. Olin nimittäin tänään kuvailemassa aamusta Santalahdessa vanhoissa Kolkoksen raunioissa joka on jäämässä pian jyrän alle kun rantaa aletaan rakentaa kerrostaloalueeksi. Mutta siitä on kuvapostausta tulossa myöhemmin.Olen käynyt Kolkoksella kerran aiemminkin, mutta silloin ilta-aikaan, eikä visiitti ollut lainkaan niin perusteellinen kuin nyt, kun vietin siellä muutaman tunnin. Aika tosin kului siivillä, ja jos kännykän akku olisi riittänyt, olisin ollut vielä pidempäänkin.Mutta siis nämä kuvat ovat vielä Helsingin Sompasaaresta, melkein harhauduin jo lörpöttelemään asian vierestä (:Kuvia oli vielä paljon enemmän, kamerassa n. 150 kappaletta koko Helsingin reissulta ja Instagram-kuvat päälle. Jouduin kuitenkin valitsemaan muutamia hienoimmista, enkä edes kuvannut kaikkia.Kannattaa vielä mennä itse tutustumaan alueeseen mikäli et ole siellä käynyt tai olet Helsingin ulkopuolelta.

Niemen päässä on tosiaan Ihana-kahvila jossa on tarjolla monenlaista leivonnaista, jäätelöä, kahvia, mehuja, limuja... mutta ennen kaikkea kunnon chillailumahdollisuudet; muutama riippumatto ja pehmeitä rakennuspressusta värkättyjä tyynyjä alustoiksi. Kyllä pöytiäkin löytyy jos ei löhöily maistu.Päivä oli, kuten aiemmatkin, todella kuuma ja itse tyydyin aivan loistavaan Goji & Acerola-smoothieen. Kirkkain silmin voin väittää tuon olleen paras koskaan juomani smoothie. En nimittäin liiemmin pidä banaanin mausta jota melkein kaikki muut ovat täynnänsä, mutta tästä se ei maistunut juurikaan läpi.

Helsinkiin olisi näiltä pohjilta ollut mukava jäädä vielä hengaamaan, mutta koska olin jo yhden paluulipun jättänyt käyttämättä, en viitsinyt niin tehdä enää toiselle vaan otettiin Onnibus takaisin Tampereelle.Sydän jäi Helsinkiin, ehkä kuitenkin kaikkein eniten Kallioon, vaikka myös Kampin ja Punavuoren alueet tuli koluttua aiemmin läpi. Ensimmäistä kertaa ikinä elämässäni voisin jopa harkita muuttoa Helsinkiin, sinne kun en ole koskaan aiemmin kaivannut pysyvästi...

Tänään tanssimaan ja viikonloppuna toivottavasti kuvia tältä päivältä. Ja älkääpä unohtako sunnuntaina Ravintolapäivää!

Aurinkoista viikonloppua!

1 kommentti:

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.