keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ravintoa mielelle ja maarulle

Tällä viikolla Tampereella on mahdollista saada sekä henkinen, että fyysinen nälkä täytettyä mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla.

Ensinnäkin tänään alkavat Pirkanmaan elokuvakeskuksen ja Tampereen kaupunginkirjaston järjestämät Aki Kaurismäen Ariel-elokuvan ulkoilmaesitykset. Elokuvan voi käydä kolmena iltana katsomassa kolmen euron hintaan eri puolilla Tamperetta oman mielen mukaan, itse olen todennäköisesti menossa vasta perjantaina. Klikkaa yllä olevaa linkkiä tarkempia tietoja varten.

Perjantaina taas alkavat viikonlopun kestävät Chilifestit Keskustorilla ja sen ympäristössä. Tapahtuma on kasvanut eksponentiaalisesti kahdessa vuodessa Jack The Roosterin takapihalta kaiken aikaa laajemmalle alueelle. Vaikka itse en ole tappotulisen ruuan ystävä, löytyy sieltä paljon ruokaa ja ostettavaa, katseltavaa mullekin. Aika usein on tullut syötyä jotain pientä, ja ostettua kojuista kotiinviemisiksi mm. erilaisia kastikkeita. Ehdottomasti viikonlopun tärppejä.Lauantaina vihdoin onkin sitten aiemmin hehkuttamani Zombie Walk! Tapahtuma oli tuossa hetken vaakalaudalla tänä vuonna vaadittujen järjestysmiesten puuttumisen vuoksi, mutta asia on saatu järjestykseen ja nyt vaan toivotaan kuivia ilmoja lauantaille. Video on viime vuodelta.

Näiden lisäksi tarjolla olisi lauantaina sekä Aspinniemessä konemusiikkitapahtumaa että Klubin illassa Hang The DJ!:tä mutta pelkäänpä pahoin että kumpaankaan näistä ei enää pysty itse venymään aikataulullisesti. Katsotaan!Eilen käytiin vihdoinkin kokeilemassa Tampereelle keväällä rantautunut uusi kreikkalais-italialainen ravintola Etrusco. Mulla oli ollut toukokuulta saakka Citydeal-lahjakortti tänne, joka oli umpeutumassa elokuun loppuun, joten se piti käyttää.

Kortilla sai kolmen ruokalajin illallisen kahdelle ja alkupalaksi tuli kreikkalainen salaatti herkullisella pitaleivällä, tsatzikilla ja munakoisodipillä varustettuna. Erityisesti juuri leipä, feta ja dippi olivat annoksen parhaimmistoa, enkä normaalisti edes pidä munakoisosta :)Pääruuaksi oli erilaisia mezejä; lampaan jauhelihapihviä, karitsan karetta, sisäfilettä ja kahdenlaista souvlakia itse tehtyjen yrttilohkoperunoiden kera. Ruoka oli todella maukasta, joskaan ei mitään rajoja rikkovan hyvää, mutta lopulta perusmaut ja hyvin maustettu liha toimii joka kerta. Erityisesti karitsan kare, jauhelihapihvi, souvlaki ja perunat toimivat, ja alkupalalta oli jäänyt sitä ihanaa dippiä...Tässä vaiheessa maha alkoi olla jo aika täynnä ja jälkiruuaksi kuuluva suklaakakku ensin hieman hirvitti, mutta onneksi se oli sopivan kokoinen. Kakku oli rakennettu jonkinlaisen pähkinäpohjan päälle ja suklaa siinä oli todella tiivistä, jos tiedätte Ikean suklaakakut, niin hiukan samanlaista mutta todella paljon maukkaampaa. Vähän kuin olisi suklaata syönyt, tajuttoman hyvää!

Kokemus oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja kyllähän siitä sellainen pieni ajatus jäi mennä joku kerta ihan kokeilemaan herkkuja listaltakin.

Koska ravintolan ruoka oli todella lihapainotteinen, teki kotona mieli tehdä täksi päiväksi kasvisruokaa, ja niinpä täytinkin paprikan quinoalla, pinjansiemenillä, sipulilla ja kesäkurpitsalla :)

1 kommentti:

  1. Nami! Pitääpäs käydä tsekkaaamassa ravintola, kun eksyypi tampereelle päin :-)

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.