sunnuntai 26. elokuuta 2012

Koontia viikonlopulta osa 6

Tämä postaus ei etene kronologisessa järjestyksessä, sillä viikonlopun kohokohta, Zombie Walk oli kuitenkin se mitä odotin tässä kohtaa eniten. Zombie Walk kuvat on ottanut Sakari Karipuro.Meidän alkuperäinen osallistujajoukko uhkasi typistyä muutaman sairastapauksen vuoksi, mutta itsehän sitkeänä osallistuin vaikka flunssa ei edelleenkään täysin ole hellittänyt tänäänkään.

Saatiin kuitenkin mukaan lähtemään korvaavat zombiet ja aloiteltiin täällä mun luona iltapäivällä maskeerauksen merkeissä. Meidän porukan varsinainen idea oli pieleen mennyt Bulgarian perheloma. "Perheeseemme" kuului myös mm. naispuolinen kaverini ja hänen poikansa. Mukana oli myös yksi väärään tarinaan eksynyt Punahilkka :)Itse kävely lähti Koskipuistosta illalla seitsemältä. Aamulehti ehti kirjoittaa asiasta jo etukäteenkin.

Matka kulki ennakkoon suunnitellusti viime vuoden reittiä pitkin Hämeenkatua Hämeenpuistoon, jossa kulkue kääntyi kohti Näsinpuistoa. Joukko sai valtavan määrän huomiota ja kamerat räpsyivät joka kohdassa pitkin reittiä. Perillä Näsinpuistossa meille esiintyivät Tulenhaltijat tulishow:llaan sekä ovelasti nimetty, hyvin kokeellista musiikkia soittava bändi, Intrum Justitia. Hauskaa oli, ja mukana oli taas toinen toistaan hienompia zombieita, Vastavirralla on varmasti ollut huikeat viralliset jatkot!Aiemmin päivällä tuli pistäydyttyä Chilifesteillä Keskustorilla ja vaikka ruokatarjontaa olisi ollut vaikka minkälaista, niin mihinkäpä sitä tamperelainen siivistään pääsisi? :) Ruuaksi tuli valittua Siipiweikkojen siipiä. Ehkä helppo ratkaisu, eikä ne olleet ravintolan tasoa vastaavia, mutta maistuivat kuitenkin.Jälkiruuaksi oli aivan pakko maistaa chilijäätelöä joka oli todella mukava uusi tuttavuus. Valitsimme sitruunajäätelön Lemon Drop- sekä suklaajäätelön Aji Cristal-chililajikkeilla. Viilensi ja lämmitti kiehtovalla tavalla samalla kertaa, kumpikin lajike lämmittää ja toimii hiukan eri tavalla.

Muita makuvaihtoehtoja olisi ainakin ollut appelsiini, minttu ja mansikka. Harmi että chilijäätelöä ei ole jatkuvasti missään myynnissä. Ehkä Jack The Rooster voisi ottaa sitä jälkiruokavalikoimaansa.Tulihan sieltä tietysti ostettua kotiin viemisiksikin jotakin. Chipotle chili- ja sinappisipsit olivat todella hyviä, habanerosipsit sen sijaan jäivät tiskiin sillä olivat hieman turhan tujuja. Niitä oli joskus aiemminkin tullut maistettua.

Poppamiehen kojusta mukaan tarttui kolmen pullon Savutrio-kokoelma. Savuchiliä ostin jo viime vuonna, mutta tulisempi Savunaga on herättänyt tuskanhikea jo nimensä puolesta. Naga Morich kun on se maailman tulisin chili. Paketissa on myös täysin chilitön pullo Jalosavu-savuaromia joka kelpaa kotikeittiööni mainiosti. Rakastan savun makua ja hajua.Yksi viikonlopun kohokohdista oli kuitenkin ehdottomasti Aki Kaurismäen 'Ariel' perjantai-iltana. Klassikko vuodelta 1988 joka esitettiin Pyynikin Näkötornin edustalla ulkoilmaesityksenä. Olen muutenkin fanittanut Akin leffoja jo aika nuoresta kollista saakka ja olohuoneen seinäni on sisustettu pelkästään Kaurismäki-elokuvien julisteilla. Arielia en kuitenkaan ollut aiemmin nähnyt laisinkaan ja se paljastuikin todella hyväksi pätkäksi! Osallistujiakin oli sankoin joukoin.Otettiin retkituolit kainaloon ja suunnattiin perjantai-iltana harjulle. Eväänä oli termarillinen lämmintä kaakaota ja itse tehtyjä kolmioleipiä. Hämärtyvä ilta oli mitä otollisin elokuvan katsomiseen ja hiukan harmittaakin että tälläisiä ei täällä järjestetä useammin. Ottaisin ehdottomasti osaa useamminkin mikäli tilaisuus tarjoutuisi.

Alkoholia ei ole tullut otettua flunssan aikaan, kun olen juonut aika vahvaa yskänlääkettäkin mutta siitä huolimatta (tai sen vuoksi?) oli kaiken kaikkiaan aivan mahtava viikonloppu, ja vaikka syksy on vääjäämättä tulossa, saatiin siitä nauttia lämpimässä säässä, jopa illalla ulkona oli yllättävän lämmin. Tiistaina olisi tarkoitus mennä kilpirauhasen osalta tarkempiin tutkimuksiin Taysiin joten ihan hyväkin ottaa pari päivää rauhallisemmin.Ensimmäinen mies kuussa, Neil Armstrong kuoli myös viikonloppuna 82-vuoden iässä. Rauha hänen muistolleen.

Mr Moon, Mr Moon maybe your time is coming.
Mr Moon, Mr Moon what's happening in the room?
We’ll search our hearts before you die, let the times fade away.
It was given as a promise to each and every man.

2 kommenttia:

 1. Bändi oli Intrum Justitia, ei perintätoimisto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitto, miten mä luin niin väärin. Instrum Justitia olis muutenkin sopinu siihen instrumentaalikamaan paremmin (:

   Korjattu.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.