torstai 23. elokuuta 2012

Lohenpunainen nokka

Niinhän siinä vaan kävi, että tää koko viikon arponut flunssa eilen notkahti eteenpäin. Yskin koko päivän töissä eikä Strepsilsistä ollut enää apua. Tiistaisten verikokeiden tuloksetkin kuulen vasta tänään lääkärissä, töihin en mennyt.

Oli vain pakko tulla tekemään tämä yksi postaus, koska olin unohtanut asioita edellisestä, ja uusiakin menovinkkejä on ehtinyt tulla vastaan.Hupia ennen kuitenkin tiukkaa asiaa, sillä sain katsottua boksilta nyt viime maanantaina tulleen Ulkolinjan, Norjalaista lohta Chilestä. Vaikka en ole kasvissyöjä, olen kiinnostunut ruuanlaitosta ja kaikesta siihen liittyvästä aina teollisuuteen asti. Sivuutin aihetta viimeksi tammikuussa tässä postauksessa.

Olen itse ostanut yleensä nimenomaan norjalaista kasvatettua merilohta, ja luottanut sen alkuperämainintaan joka todennäköisesti edelleenkin pitää paikkansa, mutta se mikä tässä dokumentissa pysäytti, oli lohenkasvatuksen vaikutukset luontoon. Olin kyllä aiemmin kokenut lohen tehokasvatuksen epäeettisenä siitä huolimatta että söin sitä, mutta ajatellut asiaa enemmänkin itse lohien kannalta.

Dokumentti käsittelee tilannetta luonnon, erityisesti alkuperäisen kala- ja kasvikannan, työntekijöiden ja paikallisten asukkaiden kautta Chilessä, mutta sisällöstä on hyvä lukea rivien välistä myös lopputuotteen vaikutusta kuluttajaan. Tuollaista toimintaa on kuitenkin todella vaikea tukea. Itse pyrin jatkossa ostamaan kotimaista kasvatettua kirjolohta mahdollisuuksien puitteissa, mutta aina alkuperää ei pysty varmistamaan. Tuosta ylläolevasta linkistä dokumentin ehtii vielä katsomaan kolmen viikon ajan.Mutta sitten ne hauskemmat asiat. Toivon, että oma olo ja ilmat paranevat siihen malliin että pääsisin huomenna Pyynikille katsomaan Arielin. Viimeistään lauantaina olisi syytä olla kunnossa Zombiewalkia varten. Tosin eiköhän kunnon tujaus chiliruokaa karkoita viimeisetkin pöpöt :)

Näiden jo mainittujen lisäksi Tampereen Design-viikot alkavat jälleen perjantaina ja jatkuvat reilun viikon päättyen perinteiseen Ojakadun Designtoriin ensi viikon sunnuntaina. Linkistä tarkempia tietoja.

Kaikkien muiden tapahtumien kisäksi tulevana lauantaina vietetään Tampereella sen historian ensimmäisiä Venetsialaisia, Ratinassa. Tapahtumaan kuuluu ilotulitus ja siellä esiintyy Von Hertzen Brothers Takon tehtaan katolta käsin. Harmillista että samalle päivälle on jo niin monta päällekkäisyyttä, mutta katsotaan miten tänne ehtisi.

Nyt kaupan kautta hakemaan mehua ja nenäliinoja ja takaisin punkan pohjille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.