perjantai 5. lokakuuta 2012

Testissä Canon PowerShot G1 X

Kuriiri toi eilen taas töihin aamulla uuden kameran testattavaksi ja otinkin sen heti mukaan kun lähdin elokuviin ja kaupungille töiden jälkeen.

Aivan sattumalta huomasin että Studio Ghiblin uusin animaatio 'Kukkulan tyttö, sataman poika' oli jo tullut teatteriin. Luin tästä vasta aivan muutama viikko sitten ensimmäistä kertaa joten voitte kuvitella yllätykseni kun sitä pääsi jo katsomaan.

Tarina oli ihastuttava ja kiehtova, huomattavasti aikuismaisempi kuin kaksi edellistä, 'Ponyo rantakalliolla' tai 'Kätkijät' jonka kävin viimeksi katsomassa vajaa vuosi sitten ja siten sopikin omaan makuun enemmän. Tuntuu oudolta että siitäkin on jo niin pitkä aika. Blogikin täyttää pian pyöreitä O__o

Miinusta tulee hieman piirrosjäljestä joka on alkanut kärsimään tietokonegrafiikan lisääntymisen tai sitten yksinkertaisesti piirrostyylin vaihtumisen vuoksi. Sekä Kätkijöissä että tässä ihmishahmot ovat muovisempia eivätkä enää niin huoliteltuja ja aidon oloisia kuin vanhoissa pätkissä.Ei se silti tästä huonoa elokuvaa tehnyt! Kokonaisuutena tämä oli varsin hyvä ja lämminhenkinen elokuva, ja musiikeista tulee vielä lisäpisteitä. Tarinan huipennus oli todella koskettava ja siihen yhdistettynä musiikit saivat tunteet valloilleen.

Hiukan tylsästi päällä oli taas sama H&M:n neule kuin useasti viimeisen viikon aikana, samoin jalassa saman firman housut ja Conssit. Kirppariosastoa edustavat Fidalta löytynyt farkkutakki ja UFF:ista löytynyt merimieslakki.Leffasta lähtiessä ilma oli sateinen, joten en viitsinyt ulkona kovin paljoa kuvata, mutta kyllä se ensivaikutelmaltaan erittäin hyvältä vaikuttaa, pokkariksi. Olisi tietenkin turha yrittää edes väittää että kuvat järkkärin tasoisia olisivat mutta kyseessä onkin pokkari. Olkoonkin että tuo on täysin metallirunkoinen ja painaa enemmän kuin EOS 1100D. Toisaalta, onhan se "pokkariksi" melkein kolme kertaa mun Ixuksen kokoinen.Seitsemän aikaan illalla alkaa jo hämärtyä, ja siltä osin nämä kuvat demonstroivat hyvin tuon kameran laadukkuutta hämäräkuvauksessa. Kuvat ovat teräviä eikä merkittävää kohinaa esiinny. Kaikissa aiemmin käyttämissäni kameroissa eniten on harmittanut juurikin iltaolosuhteissa ja sisätiloissa otettujen kuvien suttuisuus. Siitä ei kunnon laitteilla joudu kärsimään vaan esimerkiksi tämä kuva Koskipuistosta ilta-aikaan osoittaa PowerShotin tason.Lopuksi tuli vielä pikaisesti poikettua iltakahvilla Aschanissa, ennen kuin piti tulla tekemään savulohisalaattia huomiseksi. Parmesania mulla ei tällä kertaa ollut ja leivän korvasin ruisleivällä, mutta muuten resepti oli hyvin pitkälle tämä.

Kunhan saa työpäivän suoritettua alta pois, tänään onkin bileilta tiedossa kun suunnataan kaverin kanssa Tampereen yöelämään! Koskikeskuksen Ravintolamaailman kantisilta on tänään joten pitäähän nuokin paikat käydä katsastamassa ensi kertaa koskaan ilta-aikaan...

Muuten viikonloppu menneekin ihan vain rauhallisesti kotiloissa ja jos ilmat suosivat, varmasti kuvauksen merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.