maanantai 29. lokakuuta 2012

Canon PowerShot A2300

Lupasin tälläistä kuvapostausta sunnuntain valokuvailun lopputuloksista, joten tässä se tulee. Kaikki kuvat on siis otettu mun uudella PowerShot A2300 pokkarilla ja pitää todeta että kyllä on todella nopeassa ajassa nämäkin taskukamerat hypänneet uudelle tasolle. Canon on ihan ässä!

Sitä kautta kokemusta on, että tämä on jo toinen ostamani pokkari reilun puolen vuoden sisään, ensimmäinen oli Ixus 115 HS joka joutui jo kesällä onnettomuuteen. Se oli tosin vain 12 megapikselin ja tämä PowerShot 16 megapikselin kamera. Tässä ei ole Full HD-videokuvauksen mahdollisuutta, CMOS-kennoa eikä se ole yhtä jämäkän oloinen muovikuorensa vuoksi. Ominaisuudet jotka tekevät tästä uudesta kamerasta ylivertaisen Ixukseen verratuna, ovat kuitenkin itselleni tärkeämpiä.



Mm. 5x zoomi ja muutenkin kehittynyt kuvaustekniikka yllätti mut todellakin laadullansa. Hämäräkuvat tälläkään eivät kuitenkaan onnistu kummoisesti mutta kyllä tällä nyt pärjätään taas vähän aikaa kunnes juuri mulle sopivan järkkärin valinta varmistuu testailemalla ensin eri malleja Canonin valikoimasta. PowerShot A2300 hinta on kaupasta riippuen kuitenkin pääsääntöisesti alle 90 euroa.



Erityisen hämmästynyt olin kuitenkin tuohon zoomiin. Millään pokkarilla aiemmin en ole päässyt yhtä lähelle kuvauskohteita puhumattakaan että kuvien laatu olisi ollut näin terävä. Automaattiasetuksillahan tässä mentiin, mutta mitäpä sillä on väliä jos pystyy ottamaan juuri sellaisia kuvia kuin haluaa? Valokuvaajalle tärkeintä on taltioida juuri se tietty otos sellaisena kuin sen mielessään näkee.

Tässä kuvasatoa sunnuntailta.






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.