tiistai 2. lokakuuta 2012

Ruskaa pakkasella osa 2

Sunnuntaina suunnattiin Tampereen taidemuseoon, jossa oli esillä kaksi näyttelyä; J. M. W. Turnerin Matkalla ja Pekka Luukkolan Maiseman aika.

Viikset muuten lähtivät jälleen ennen kaupunkikierrosta.Päästiin sinne sopivasti pientä vesikuuroakin karkuun joka tosin loppui melkein ennen kuin ehti alkaakaan samalla kun siirryttiin viereiseen Amurin työläismuseokortteliin kahville.

Jos Tampereella pitäisi valita perinteisistä kahviloista yksi, olisi Amurin Helmi ehdottomasti ykkönen, jopa Café Europan ylitse. Lisäksi se on myös edullisempi kuin ydinkeskustan kahvilat. Todellinen helmi siis :) Itse otin kahvin kanssa korvapuustin ja pari vanhan ajan pikkuleipää.

Työläismuseokorttelissa on Amurin viimeinen vanhan ajan puutalokortteli ja kahvila sijaitsee sen reunalla. Täälläkin voi sukeltaa pois keskustan hälystä ja unohtaa ajankulun. Kesällä sisäpihan terassi on erityisen viihtyisä paikka.Päivän asuna oli jälleen valtaosa Henkkamaukkaa; nimittäin viime viikolla ostamistani uusista hankinnoista toinen neule ja kaulahuivi, molemmat samasta puljusta. Lisäksi jalassa H&M:n farkut. Farkkuliivi sentään oli Fidan kirpputorikamaa, ja jalassa tietenkin Converset.Myös Laukontorin Kalamarkkinat oli ujutettu taktisesti samalle ajankohdalle Tampereen päivien kanssa. Matkalla torille tuli haettua Mäkkäristä euron ranskalaiset ja yllätyin itsekin miten täydellisesti ne sopivat muikkujen kanssa.

Tuo rannassa nautittu fish 'n chips annos kun meni kertaheitolla aiempien syömieni ravintola-annoksienkin ohitse. Suosittelen, neulamuikut ovat taivaallisia valkosipulikastikkeen kanssa!Ilma oli parantunut huomattavasti puolesta päivästä ja kaunis syksyinen aurinko helli vielä alkuillasta kun käytiin kiertelemässä kauppoja.

Tarkoitus ei ollut nytkään ostaa mitään, mutta olin bongannut tuon mustan neulepipon JC:ssä jo aiemmin ja se oli kummitellut nyt useamman päivän mielessä. Niinpä se täytyi kuitenkin käydä poistamassa. Kuten kuvasta näkyy, päädyin vielä päivän kolmansille kahveille Europaan :) Kofeiiniöverit, viri viri tööt tööt.Canonin EOS 1100D tultiin eilen hakemaan töistä ja nyt kun joutui taas jo ottamaan kuvia vanhalla Ixuksella, kriittisyys kuvien laadusta heräsi ennenkuulumattomaksi. Oli oikeastaan ärsyttävä huomata, miten huonon näköisiä sillä otetut kuvat ovatkaan.

No, pakkohan se on tottua taas... alla oleva kuva on jo otettu vanhalla kameralla. Mielessä on kyllä edes korvata kesällä Budapestissa hajonnut Ixus uudella jo varmaankin lähiaikoina, mutta eihän se vedä vertoja järkkäreille.Klubilla tuli myös käytyä eilen hakemassa Lost In Music- ja Disco Ensemble-liput, ja samalla osallistuttua musavisaan joka meni kyllä todellakin penkin alle. Pari Happy Hour-suklaalattea tuli myös nautittua siinä sivussa. Koko päivänä taisi tulla juotua yhteensä taas viisi vai kuusi mukia kahvia.

Joonaksen kahvipäiväkirja kuittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.