sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Puusteja ja puuskuttelua

Viikonloppu on ihan hurahtanut siivillä vaikka ilmat olivat mitä olivat. Yleensä kun on kotona, aika matelee, mutta ei tällä kertaa. Ulkona tosiaan satoi sitä lyhyttä aikaa lauantaiaamusta lukuunottamatta kun podin kotona kankkusta, että liikaa ei kuvauskelejä ollutkaan.Istuttiin ensin perjantaina alkuillasta Ylä-Alessa kaverin kanssa josta mentiin katsastamaan Miamiin ja Hulluun Poroon menoa. Oli Kanta-asiakasilta ja tulihan noita ilmaisia juomia nautittua kiitettävästi. Vaikka kaverin työaamun ansiosta lähdettiin ihan ihmisten aikoihin kotiin niin lauantaina oli olo sen mukainen että iv-bileissä oli taas oltu. Onneksi Tay-do pelasti taas iltapäivästä loistavalla noutoruuallaan.

Vihdoinkin vuokrattiin myös 'Pitkä Kuuma Kesä', leffa jota en ollut koskaan nähnyt kokonaan ja joka meidän oli jo pitänyt yli vuosi katsella. Oli kyllä hauska leffa, mutta ei näin vanhaa pätkää oikein kehtaa enää hehkutellakaan :)Sunnuntaista tulikin aika perinteinen kotiruokapäivä, maha on vieläkin täynnä kaikesta mätöstä. Ruuaksi Vesijärven kuhaa ja perunamuusia, Rosamundaa kun on taas alkanut saada kaupasta pikkuhiljaa kesän jälkeen. Kyllä maistui, kala kun oli vielä todellista lähiruokaa eikä mitään kalatiskin tuontitavaraa.


Pullat pystyyn taikina nousee
beibi nyt leivotaan.
Olen kaupungin tavoitelluin ukkomies
heitän hiivat tosta vaan.

Munaa tarttee pullien päälle
laittaa kun ne paistetaan.
Mahtava tuoksu uunista nousee
se ilmassa haistetaan.

-Popeda / Matkalla Alabamaan

Olen enemmän kokkausihmisiä ja leivonnat ovat tätä syksyä lukuunottamatta jääneet yleensä vähäisemmälle, mitä nyt pitsapohjia on korkeintaan tullut tehtyä. Mutta nyt kokeilin myös leipoa pullaa ensi kertaa elämässäni (hyvässä opastuksessa), pitäähän sitä jotain kokea vielä kolminelosenakin :)

Ihan nättejähän niistä sitten tuli, ainakin osasta... Ensikertalaisen tekeleiksi :)Tässä kun maha on räjähtämässä ja pakastin tulossa täyteen korvapuusteista, ei ihan heti tee kuitenkaan mieli tehdä niitä uudestaan. Röyh.

Nyt voisi siirtyä sohvalle tsiigailemaan Hullujen Päivien kuvastoa (hei nehän alkaa ens viikolla!) ja jatkamaan antoisaa leffaviikonloppua. Vuorossa taas animea, Hayao Miyazakin 'Hauru no ugoku shiro' jonka olen nähnyt "vain" kaksi kertaa :)

2 kommenttia:

 1. Mä kävin tänään Nannan herkkupullia maistelemassa. Mutta vitsi vie, toi manteliruohe on kyllä mahti-idea raesokerin tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nannan herkkupullia *kihihi* :)

   Aika Sherlokki oot kun hoksasit että niissä on mantelirouhetta ;) Mä en tykkää yhtään raesokerista.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.