tiistai 23. lokakuuta 2012

Syyskävelyllä

Pakkasin sunnuntai-iltana PowerShotin laatikkoon ja otin sen eilen mukaan töihin koska se on lähdössä takaisin Canonille. Ja koska sunnuntaina ei satanut, lähdin vielä ottamaan sillä muutamia kuvia ja äänestämään. Tulipa siinä samalla pyörähdettyä kahvilla Amurin Helmessä.

Pöytä notkui jälleen monenlaisia herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia. Itse söin tuollaisen fetalla täytetyn piirakan jossa juustoa oli yllättävänkin paljon. Maku oli kohdallaan ja täyttävyysaste hyvä, ruokaa ei tarvinnut ennen iltaa kokkailla. Maistoin myös sulhaspiirakkaa munavoilla joka oli ehkä parasta koskaan syömääni. Anteeksi Karjalan isoäiti, lepää rauhassa!

Ilma oli aika kolea, +5 ja tuuli vielä päälle joten talvitakille oli enemmän kuin tarpeeksi hyvä syy. On taas se aika vuodesta, ennuste lupaa että pakkaset tulevat tällä viikolla ja mahdollisesti jopa räntää. Brr.

Kuntavaalien ennakkoäänestyksestä oli tietenkin kyse kun käytiin äänestämässä virastotalolla. Turhapa sitä on peitellä, että oma ehdokkaani tulee edelleenkin Vihreiden joukosta, mutta päädyin silti äänestämään kunnallistasolle eri henkilöä ketä äänestin eduskuntavaaleissa. Itse en vaalisalaisuutta yleensä ole erityisemmin miettinyt joten minulle ei tuottaisi ongelmaa paljastaa ehdokastani, mutta mainittakoon kuitenkin vain että mielestäni ääneni saanut henkilö on jo nyt toiminut vakuuttavasti paikallistasolla puolueensa johtotehtävissä ja tekee tärkeää työtä kulttuuriasioiden edistämiseksi.

Muuten tuli pyörittyä kameran kanssa koskimaisemissa ja Finlaysonin ympäristössä. Vanhan Wärjäämön luona kosken rannassa on kiinnostava kahvila, Mamsellin kahvihuone, jonka ovia olen käynyt kolkuttelemassa useita kertoja vuosien varrella mutta jonne en koskaan pääse sillä sen aukioloajat ovat niin erikoiset. Nytkin olisi ollut hyvä mahdollisuus käydä katsastamassa paikkaa mutta olivat syyslomalla. Kesällä taas ovat olleet joka kerta kesälomalla samaan aikaan mun kanssa ja normaalit aukioloajat rajoittuvat omaan työaikaani :)Nyt kun kamera pitää palauttaa, on paluu todellisuuteen edessä ja jatketaan jälleen kuvien ottamista jonkin aikaa Ixuksella. Katsotaan nyt milloin ja minkä kameran seuraavaksi saan koekäyttööni.

Ei oo vähään aikaan tullutkaan päiviteltyä tänne terveyteen liittyviä asioita, mutta nythän tilanne on hypertyreoosin osalta se että lääkkeet on toimineet odotetusti ja viimeisten kuun alussa otettujen verikokeiden myötä kilpirauhasarvot itse asiassa painuneet jo lievästi vajaatoiminnan puolelle. Mitään ainakaan selvästi havaittavia oireita ei ole vähään aikaan ollutkaan. Turha tästä kuitenkaan riemastua on, sillä lääkkeet tuskin tätä parantavat, pitävät vain kurissa. Hyvistä tuloksista johtuen lääkemäärää on kuitenkin saanut laskea puoleen sitten alun ja seuraava kontrolli on reilun kuukauden päästä.

Ulkoilun jälkeen kokkailin meille kotona iltapalaksi yhtä bravuureistani, valkosipulista parmesan-savulohisalaattia, tosin hieman sovellettuna. Ruuasta jäi vielä maanantaille evääksikin.

Suolaisen jälkeen iski vain tajuton makeanhimo ja siihen ei ollut tullut varauduttua yhtään. Pitkän kaappien koluamisen myötä sain kuitenkin loihdittua melko kivuttomasti hyvän makuisen jälkiruuan jääkaapista ja pakastimesta löytyneistä jämistä; Arla Ihana Uuniomenajogurttia, pakastevadelmia, sokeria ja pursotekermaa. Oli vielä oikein hyvääkin!Sunnuntaina alkoi vihdoin myös The Walking Deadin kolmas tuotantokausi, vain viikon Amerikkaa jäljessä. On se vaan mahtavaa kun jenkkisarja tulee näin nopeasti Suomenkin telkkarista, go Fox! Hieman ehkä hitaasti tuo notkahti liikkeelle, ensi kertaa koko sarjan historiassa hieman tylsempi jakso, mutta eiköhän se tästä pikku hiljaa lähde liikkeelle!

Muutenkin olen tässä pohdiskellut elokuvien ja tv-sarjojen tulevaisuutta viime päivinä. Netflix-palvelu aukesi täällä viime viikolla ja se kyllä vaikuttaa pikaisen tutustumisen perusteella erittäin kiinnostavalta vaihtoehdolta. Spotify Premium-asiakkaana sain loppuvuoden Netflixin veloituksetta käyttööni ja harkitsen parhaillaan yhteensopivan BluRay soittimen hankkimista, sellaisen jolla pääsee nettiin ja saa katsottua elokuvat palvelun kautta helposti suoraan telkkarista. Tämä tosin on vasta harkinnan asteella, en tiedä tulisiko mun katsottua kuitenkaan niin paljon elokuvia että palvelun jatkuva käyttö kannattaisi.

Spotifyssä soi eilen monen muun hyvän levyn ohessa mm. Bat For Lashesin uusi 'The Haunted Man' albumi, jo aiemmin mainostamani Holy Ghost!:in vuoden takainen nimikkolevy, Gossling johon olen ihan vasta tutustunut sekä tuo tanssittavan kutkuttava 'Icona Pop '.

Myös Lana Del Reyn uusi 'Ride' oli todella vaikuttava biisi ja musiikkivideo yksi tyylikkäimmistä näkemistäni pitkään aikaan. Nauttikaa mun kanssani hyvästä musiikista!
4 kommenttia:

 1. Eeeih! Ma en malta odottaa, etta tulee lisaa walking deadia. Taalla varmaan nakyy se suht samassa aikataulussa ku Suomessa. Nauhotin ton ekan jakson ja kattoin sen eilen, musta se oli aika janna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis... ei se nyt paska ollu :) En halua spoilata liikaa jännitystä niiltä jotka ei oo nähny, mut mitä enemmän sitä jengiä tai suojaa (muurit) on ympärillä ja meininki on liian turvallista niin tylsemmäks mennee.

   Poista
 2. Magikaalisia kuvia, joskin noin herkullisista sapuskoista ei sais olla kuvamateriaalia; mun pakastekarjalanpiirakka rupes just maistumaan aika kuivalta.

  Netflix oli iso pettymys, se valikoima oli ihan hullun suppea verrattuna jenkkien vastaavaan! Tai kaikkia kovia klassikoita kyllä löytyy mut josko haluis kattoo jotain tuoreempaa niin menee kyllä aika monen vuoden taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän riippuu ihan pakastekarjalanpiirakoistakin! Kotiuunin rukiiset cocktailpiirakat on törkeen hyviä!

   Itellä kun ei oo vertailukohtaa jenkkien Netflixiin niin en osaa sanoa, mutta löytyi tuolta nyt kuitenkin jotain alle vuoden-vuoden takaisia leffoja mm. Iron Sky :) Oot kyllä muuten oikeessa että tuoreemmat elokuvat innostais huomattavasti enemmän palveluun.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.