lauantai 1. helmikuuta 2014

Vihreä deli

Siihen ajatukseen perustuu Grelin toiminta: vihreää, nopeasti, terveellistä. Greli on siis uudehko salaattibaari Tampereen ruokaskenessä, jossa voi joko ostaa nopeasti mukaan valmiin salaatin, tai koota laajasta valikoimasta erilaisia täytteitä niin ison mieleisensä annoksen kuin vain haluaa.

Olin tästäkin lukenut jo viime syksynä ensimmäistä kertaa, mutta kävin vihdoin itse kokeilemassa paikan päällä tämänkin tällä viikolla. Greli sijaitsee Tuomiokirkonkadulla aivan Armas Katukeittiö & Delin välittömässä läheisyydessä. Olen aiemminkin kehunut, miten tuo Tampereen Sohoksikin nimetty alue on parasta seutua täällä, palveluita on joka lähtöön ja aika suuri osa tämän kaupungin ravintola- ja kahvilatarjonnasta on keskittynyt sinne.Sali oli avara ja todella valoisa, mutta paikka oli stailattu hauskasti. Vaikuttaa silti, että takeaway myyntiin on panostettu enemmän. Ja mikäs siinä, jos osuu paikalle lounastunnilla ja käy nopeasti nappaamassa salaattirasian mukaan. Tai vaikkapa junaan evääksi, rautatieasema kun on vain korttelin toisella puolella. Lämpimästi tätä voi kyllä suositella erityisesti tuoreuden vuoksi. Kotisivuillakin mainostetaan näin:

Tuoreus, terveellisyys ja laatu ovat raaka-aineiden kriteerit. Tietyt perusannokset ja raaka-aineet ovat aina listalla, mutta vaihtelemme raaka-aineita ja suunnittelemme salaattiannoksia sesongin ja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Paikka on avoinna iltakuuteen, ja kun itse kävin syömässä töiden jälkeen puoli viiden aikaan, kaikki valitsemani täytteet maistuivat todella freesiltä. En edes muista, milloin olen ravintolassa saanut näin raikasta ja rapeaa salaattia. Yleensä ne salaattipohjat tulevat valmiista vakuumipakatuista muovipusseista, ja sen kyllä maistaa.

Tiskistä voi valita kolmesta eri vihersalaattipohjasta, lähtöhinta salaatille on 2,5 euroa ja samaan hintaan saa salaatinkastikkeen, auringonkukansiemeniä ja paahdettua sipulia. Sen jälkeen jokainen täyte maksaa eurosta kolmeen kappaleelta, aina niin pitkälle kuin kulhoon mahtuu :) Omaan salaattiini otin lisäksi kirsikkatomaatteja, kurkkua, häränleikkelettä, savumozzarellaa ja paahdettua sipulia, hinnaksi tuli 8,5 euroa. Valinnanvaraa silti on vaikka kuinka, ja mm. viimeinen tiski oli täynnä toinen toistaan herkullisemman näköisiä marjoja ja hedelmiä.

Nyt konseptiin on tulossa mukaan vielä sunnuntaibrunssi, jota firma mainostaa Facebook-sivullaan. Pöytävaraus tarvitsee tehdä, mutta 19,90 euron kiinteään hintaan saa syödä laajasta, vielä tällä hetkellä salaisesta menusta. Jälkiruuaksi luvataan raakakakkuja. Vahva suositus Grelille, ja pitkää ikää. Nähdään taas pian!

EDIT 12.2. // Kävin Grelissä uudelleen ja pohjasalaatin hinta on noussut, nyt 2,90€


4 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihan v*****n hyvältä!!!

  VastaaPoista
 2. Siltäpä siltä :) So damn fresh!

  VastaaPoista
 3. Hahah, oltiin yhtä aikaa testaamassa Greliä ekaa kertaa! :--D mullekin jäi kiva fiilis, mutta toisaalta en voinut olla miettimättä miten siistit salaatit olisin kotona voinut tehdä, kun laskun loppusumma oli kahdesta annoksesta 21€... aika suolainen kun tuossa ei kuitenkaan maksa miljööstä samalla tavalla mitä jossain tosi viihtyisässä istuskelupaikassa. ehdottomasti silti parhaimmistoa tampereen salaattirintamalla, siistiä että näitä tulee! ja ne valmissalaatit näyttivät tosi edullisilta.

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä hyvä säkä, kun just olin testannu Armaksenkin vasta :D

  Tajuan kyllä pointin tossa, mutta toi kotona tekemisen ja ravintolassa syömisen ero on kuitenkin niin iso. Ja vaikka mäkin kotona paljon kokkailen, niin miellän sen ulkona syömisen aina ihan omaks jutuks josta oon valmis maksaan enemmän, että en sikäli pidä pahana hintana.

  Mieluummin vertaan ravintoloiden salaattiannoksiin, niihin, joiden peruspohja tosiaan tulee muovipussista, ja hinta on 15 euroa kuitenkin. Eli mun mielestä Greli on siis ihan edukas:)
  Maussa kuitenkin pätkii valtaosan noista "parempien" ravintoloiden salaattiannoksista.

  VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.