keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Haista V!

Tänään on sitten vihdoin uuden Kummeli V -elokuvan ensi-ilta, ja ollaan menossa se heti katsomaan. Mutta sitä ennen jännitetään Leijonien puolivälierää Sotshissa. Trailerit ainakin lupaavat tästä leffasta takuuvarmaa Kummelia, ja onpa yhteen elokuvaan kyllä saatu näyttelemään koko suomalaisen komediahistorian laaja kirjo.

Kummelin oman jengin lisäksi leffassa nähdään mm. monta Putouksesta tuttua näyttelijää, Hissu Hietalahti, Ville Myllyrinne, Aake Kalliala, Markku Toikka, Heikki Kinnunen, Tuija Ernamo ja Tom Lindholm sekä paljon muita. Elokuva palaa juurille Kummeli Stories tyyppiseen ratkaisuun, sillä siinä on neljä eri tarinaa, jotka nivoutuvat toisiinsa. Kummelin vahvuutenahan ovat aina olleet lyhyet sketsit ja hahmot. Niinpä odotan lähinnä niitä eniten myös tältä, sillä eiväthän nämä kuitenkaan elokuvina pärjää Kultakuumetta lukuunottamatta.

Mutta en minä ainakaan tätä halunnut nähdäkään laadukkaan elokuvakokemuksen vuoksi, vaan juurikin hauskoja miehiä tekemässä älyvapaata huumoria. Ei kaikkien elokuvien tarvitse olla huikeita ja laadukkaita, vaikka suomalaisittan ihan teknisesti pätevään lopputulokseen tuossa suhteessa onkin tällä kertaa päästy. Tämä menee osana sinne suomalaisen komediaperinteen jatkoksi, ja eihän multa turhaan löydy kaikkia tähän asti dvd:llä julkaistuja Kummeleita kotoa. Nimimerkillä Kummeli-fani vuodesta 1993 :)


1 kommentti:

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.