maanantai 3. helmikuuta 2014

Oikea ulkoasu kaksisuuntaiseen auringonpaisteeseen

Spotify on ollut viime aikoina kyllä ehtymätön uuden musiikin bongauskanava. Löysin sieltä reilu pari viikkoa sitten mm. tämän Liverpoolista lähtöisin olevan Outfit -orkesterin, joka itse kutsuu musiikkiaan psykedeeliseksi popiksi. Ensimmäinen levy 'Performance' on ilmestynyt tosin jo viime kesänä, mutta oli uusi tuttavuus minulle ja melkoisen mielenkiintoisen kuuloisia biisejä sieltä löytyykin.

Outfitin esikoinen on erikoinen yhdistelmä useita tyylejä, jotka tuovat mieleen muistoja joistakin aiemmasta, mitä on vaikea nimetä. Samaan aikaan niin oman kuuloista, mutta myös hyvin tuttua. Jossain kuulee ehkä hiukan kaikuja Radioheadista, Arcade Firesta ja jopa David Bowiesta, sitten taas välillä 80-luvun obskuurimmeista artisteista. Toisaalta bändi nimeää esikuvikseen mm. Brian Enon ja Portisheadin, ehkä näissä jotakin tuttua juuri sieltä suunnalta on. Äänimailma menee välillä aika maalailevaksikin ja uppoaa synkkiin vesiin, joten ei ehkä se helpoin levy, mutta aukeaa jos aukeaa (tilulilulii!) :) Itsellä tämä on parantunut kuuntelu kuuntelulta.

Taas kerran kuitenkin ne hieman duurivoittoisemmat kappaleet toimivat parhaiten. Suosikkejani levyltä ovatkin 'Nothing Big', 'I Want What's Best', 'Thank God I Was Dreaming' 'Elephant Days', 'Phone Ghost', 'The Great Outdoors' ja kerrassaan upea levyn lopettava 'Two Islands', joka tuo hiukan mieleen yhden ruotsalaisista lempibändeistäni Bye Bye Bicyclen ja progressiivisuudessaan jopa sen Arcade Firen.Ja mitä duurivoittoisiin biiseihin tulee, Spotifystä löytyi myös tämä uusi tuttavuus, Bipolar Sunshine. Bändi on manchesterilaisen Adio Marchantin sooloprojekti, joka on ilmeisesti saanut viime vuonna jo kohtuullisen paljon tunnustusta Brittein saarilla, ainakin jos mediaan on uskominen. Mies on aiemmin vaikuttanut Kid British -nimisessä yhtyeessä, joka itselleni on yhtä lailla jäänyt tuntemattomaksi.

Sen verran heidänkin biisejään tuli kuitenkin tsekattua, että Bipolar Sunshinen tyyli onkin enemmän juuri omaan makuuni. Kannattaa tsekata Spotifystä sekä 'Aesthetics', että 'Drowning Butterflies EP'. Jos Outfitin sisäistäminen on kestänyt vähän pidempään, on tämä syöksynyt suoraan sydämeeni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.