keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Delistä viinibaariksi

Ehdin vasta viime viikolla kirjoitella Tuomiokirkonkadun Armaksesta, ja heti sen nimi ehti muuttua. Entinen Katukeittiö & Deli tunnetaan tästä edespäin nimellä Katukeittiö & Viinibaari.

Konsepti ei toki ole tässä viikon sisään muuttunut mihinkään, mutta uuden viinioikeuksin varustetun ravintolan nimi on muutettu kuvaamaan paremmin vuoden vaihteen nurkilla muuttunutta ravintolatoimintaa.

Uuden Armaksen virallisia avajaisia vietettiin eilen kutsuvierastapahtuman puitteissa, ja vihdoin pääsin myös maistelemaan myynnissä olevia Viinitallin maahantuomia viinejä. Maria Casanovaksen cava oli mielestäni parasta kuohuviiniä, jota olen maistanut miesmuistiin, Bodega El Angoston Angosto Blanco taas aivan valtavan hyvää valkoviiniä. Eikä se saman firman punaviini, La Tribu 2012:kaan paljoa näistä jäänyt. Kaikkia kolmea merkkiä on Armaksessa siis saatavilla laseittain, joten varsinkin näitä pitää suositella.

Ja nautiskelun kruunaa entisestään laajentuva ruokalista. Listalta tuskin kestosuosikki kasviskebab häviää vähään aikaan minnekään, mutta sitä tulee täydentämään tapasvalikoima. Vastaavia pieniä tapaksia Armaksen omalla twistillä tulee saataville sekä lajitelmina, että kappalehintaan. Hyvästä ruuasta ja viinistä nautiskelu ei ole vielä koskaan ollut näin mukavaa Tampereella! Ja kaiken lisäksi, jos olet yksin liikenteessä, baarista löytyy lainaan muutamia tabletteja surffailua varten. Tietenkin niillä voi myös hakea tarkempaa tietoa Viinitallin viineistä.

Avajaisissa tarjolla oli myös monenlaista pikkupurtavaa. Oli kolmea juustoa, joista Herkkujuustolan Metsuri -punahomejuusto oli uutena tuttavuutena aivan ylivoimainen suosikkini. Toivottavasta tuota on tarjolla, kun ensi kerralla käyn Kauppahallissa Juustosopissa. Lisäksi oli spelttinäkkäriä, browniesia ja porkkanakakkua. Tapaksista löytyi hevosenlihaa, savulohta, ylikypsää possua ja karitsaa sellerillä. Myös kaikki tapakset tarjoiltiin näppärästi spelttinäkkärin päältä. Kiitokset kutsusta Ahopellon Heikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.