maanantai 10. helmikuuta 2014

So Long, See You Tomorrow

Lontoolaisen indiepumppu Bombay Bicycle Clubin tuorein albumi julkaistiin viime viikolla. Mainitsin tulevasta levystä jo kuukausi takaperin, mutta unohdin koko asian jo itse muista kiireistä johtuen :)

Tähän asti bändi on ollut mulle enemmän sellainen muutaman hitin kuriositeetti, mutta jo tältä levyltä lohkaistut ensimmäiset musiikkivideot, 'Carry Me' ja 'Luna' antoivat odottaa jotakin vielä normaalia poikkeuksellisempaa, kuitenkaan nyt aivan liikoja odottamatta. Niinpä olikin kiva havaita, että tällä kertaa yleissaundi on varsin tasapainoinen ja eheä kokonaisuus. Ensimmäistä kertaa tämä sekalaista materiaalia julkaissut bändi on löytänyt punaisen lankansa, ja levy kuulostaa tarpeeksi hyvältä, jotta sitä jaksaa kuunnella läpi uudelleen ja uudelleen.

Suosikkibiiseikseni ovat nousseet tietysti tuo 'Carry Me', jossa ei pelkästään ole hyvä ja tarttuva melodia, mutta jonka biisirakenne on kiehtovan erilainen, sekä avausraita 'Overdone', jonka rumpujen ja kitaran räiskyvä kombo tuo mieleen hiukan jopa Jimi Hendrixin. Toiveikkaan kuuloinen ilotulitus 'It's Alright Now', lähes balladinomaisen herkkä ja rauhallinen 'Home by Now', biisin edetessä täyteen kukkaan puhkeava 'Whenever, Wherever', sekä ehkä hiukan ysärin brittipopin mieleen tuova upea ja tunnelmallisen kesäiseltä kuulostava 'Come To'.

Tsekkaa 'So Long, See You Tomorrow' Spotifystä klikkaamalla levyn kantta. Huomisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.