perjantai 25. tammikuuta 2013

Wanhoissa viboissa

Facebookissa tuli myös vastaan pari mieletöntä linkkiä. Ensimmäinen liittyi 80-luvun mainostaiteeseen.

Itse pystyn etäisesti muistamaan nähneeni tälläistä grafiikkaa lapsuudessani, mutta aivan näin hienoihin juttuihin en minäkään muista törmänneeni. Tuolta löytyy niin käsittämättömän hienoja kuvia, että joutuu kyllä miettimään, mitä taiteelle on kolmessakymmenessä vuodessa tapahtunut... Mainokset nykyään ovat tylsiä ja mitään edes lähes näin hienoa ei enää tehdä, puhumattakaan vaatteista!

Toinen linkki liittyi samaan, mistä olen aiemmin useampaankin kertaan kirjoitellut (täällä, täällä ja täällä), nimittäin vanhoihin valokuviin ja niiden vaikutukseen. Ja taas löytyi lisää, tällä kertaa tarjolla on harvinaisia värivalokuvia 1900-luvun alun Pariisista. Osassa kuvista maailma on niin modernin näköinen, että niistä on vaikea uskoa miten vanhoista kuvista onkaan kysymys. Värikuvat hämäävät.

Eilen kuunneltiin duunissa koko päivä poikkeuksellisesti räppiä Spotifystä. Kiitos työkavereille joilla riitti hienosti tälläiseen rupeamaan kärsivällisyyttä :)

Soittelin kaikkien aikojen parhaita hiphopalbumeita lähinnä jättäen sen mun vahvimman hiphop-ajan 1990-luvun alusta listalta pois. Oon muistaakseni joskus kertonut aiemmin tuosta mun musiikindiggaus historiasta, mutta tosiaan ennen kuin tekno ja breakbeat veivät mut mennessään, housen ja syntikkamusan lisäksi stereoissa soi enimmäkseen hiphop. Lähinnä Run DMC, Beastie Boys, Public Enemy, 2 Live Crew ja N.W.A.

Juureva samplepohjainen hiphop jäi kuitenkin elämään vahvasti ja on edelleen yksi niitä genrejä, joista hyvän biisin kuullessani, saatan siitä innostua. Todellisuudessa yli kymmeneen vuoteen ei tuolla saralla kyllä mitään järisyttävää ole tapahtunut, jopa Eminem on tässä sarjassa täysin poikkeuksellinen valinta. Muutamia myöhempiä suosikkibändejä ja artisteja ovat juurikin The Roots, A Tribe Called Quest, De La Soul ja DJ Cam. Tässä jonkinlainen kattaus loistavia biisejä aina 90-luvun puolivälistä 2000-luvulle saakka, ei missään tietyssä järjestyksessä.

Tänään puolestaan on vuorossa kesäteema. Perjantai menee varmasti siivillä, kun fiilistellään kesää. Listalla on kaikkea, minkä nimessä ilmenee esimerkiksi sana kesä, summer, sommaren tai sommartiden... ;) Oli muuten hemmetin vaikea luovia oikeasti hyvän musiikin ja huumoripitoisemman matskun välissä ja niinpä en pystynyt mitenkään karsimaan biisejä niin paljon, että niistä olisi tullut soittolistaa pelkästään yhdelle päivälle. Tavaraa jäi vielä varastoon.

Työpäivä alta pois ja sitten voi viikonloppu alkaa. Tänään otan tosin ihan tsiläksöitymisen kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.