keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Tampereen teknohistoriaa

Aiemmin olenkin postaillut tänne reivikulttuurin historiasta, niin Basson viisiosaisen sarjan kuin tuttavani kuvaaman bilevideon muodossa.

Viime perjantaina tapasin baarissa muutamia blogini lukijoita ja sain positiivista palautetta erityisesti juuri näistä aiheista. Ajattelin siis nyt jakaa tätä kautta varmuudeksi myös tämän linkin toiseen ehdottomasti yhteen tykeimmistä Tampereen biletaltioinneista koskaan.Yllä oleva video on taltioitu Finlaysonilla 2-4.10.1992 järjestetyistä 'Mindfuck' teknobileistä. Mukana on materiaalia aina tapahtuman rakentamisesta itse bileisiin ja keikkoihin, todella ainutlaatuista materiaalia. Itse en aivan vielä tuolla ollut osallisena, ensimmäiset reivini suoritin vuodenvaihteessa 1993 Helsingin jäähallin TechnoFlight-tapahtumassa.

Latasin tämän itsekin aiemmin pätkissä YouTubeen, silloin kun videon maksimipituusraja oli vielä 10 minuuttia, mutta yllä olevasta linkistä pääsee katsomaan videon kokonaisuudessaan.

Harmi että tuollaisia tiloja tapahtumien järjestämiseen ei enää ole, ja täällä halutaan viimeisetkin potentiaaliset kulttuuritilat purkaa, kuten nyt viimeisimpänä VR:n vanha tavara-asema. Tuostakin tilasta saisi Helsingin Korjaamoa tai Turun Manillaa vastaavan tilan rakennettua suhteellisen helposti, kunhan päättäjät osaisivat vain kunnioittaa kotikaupunkinsa historiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.