tiistai 3. tammikuuta 2012

Kusen hunajaa!

VAROITUS! Tämä postaus on erittäin konemusiikkipainotteinen, joten avoimin mielin sisään :)

Selatessani viime vuonna ilmestyneitä levyjä törmäsin ensin OTT:n viimeisimpään 'Mir' albumiin. Mutta jotta tässä ei olisi ollut tarpeeksi, melkein välittömästi huomasin myös Simon Posfordin julkaisseen Younger Brother projektinsa alla uuden 'Vaccine' levyn. Meinasin pudota tuoliltani, olin missannut nämä viime vuoden merkkitapahtumat täysin.

Olen ollut Simon Posfordin (lähinnä Shpongle-yhteyksistä) fani jo yli kymmenen vuoden ajan, Ott tuli vähän myöhemmin tutuksi ensilevynsä myötä. Simon on todellinen monilahjakkuus mitä tulee musiikkiin, sillä hän on työskennellyt hyvin erilaisten projektien parissa. Minulle kuitenkin terävintä kärkeä edustavat ehdottomasti jo edellä mainittu Shpongle sekä tämä Younger Brother.

Siinä missä OTT:n uusi albumi ei riko omia rajojaan ja pysyy turvallisesti mukavuusalueella, elektronisessa dubissa, jonka parhaiten osaa, Younger Brother on ottanut täysin uuden linjan ja käyttää huomattavasti entistä avoimemmin oikeita instrumentteja ja lauluosuuksia tällä uudelle levyllään pysyen kuitenkin selkeissä kone-elementeissä. Todella mahtavaa ja tuoretta saundia, korvistani valuu siirappia :) Ja ikään kuin tämä ei olisi riittänyt, Saksassa asuva tuttavani kertoi että Shponglelta on myös tulossa oma uusi albumi tänä vuonna.

Mikäli et ole rokkipuristi, suosittelen ehdottomasti tutustumaan näihin artisteihin. Simonin kyky luoda eteerisiä ja avaria äänimaailmoja biiseissään on jotain ennen kuulumatonta. Hän vie sinut äänitripille. Näitä on paras kuunnella pimeässä huoneessa lattialla selällään maaten. Alla muutama vanha klassikko aiemmilta levyiltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.