torstai 19. tammikuuta 2012

Rottia ja räiskäleitä

Dude, wait. What?

Onneksi näillä ei ole yhdessä mitään tekemistä. Kävin eilen katsomassa Cityn tarjoamassa ilmaisnäytöksessä uuden kotimaisen elokuvan Rat King enkä vissiin oikein kuulunut kohderyhmään. Kunnollinen puolueeton arvostelu löytyy Episodista.

Ensinnäkään en ole kiinnostunut tietokonepeleistä (jos niitä 80-luvun Amigaklassikoita ei lasketa). Olen tosin pelannut GTA-sarjan pelejä joitakin vuosia sitten ja ne olivat mieluista viihdettä, mutta siihen pelihistoriani PC:llä jääkin. Jos aihepiiri olisi edes etäisesti kiinnostanut, olisi tuosta voinut saada enemmän irti. Muutenkin olen erittäin kriittinen ja vaativa elokuvien kuluttaja.Nyt kiinnitin tarpeettoman paljon huomiota siihen miten naurettavalta juoni vaikutti, peli oli typerästi suunniteltu, sen rakenteeseen ei päässyt oikein mitenkään kiinni ja näyttelijät vain olivat auttamattoman surkeita. Dialogi oli naurettavan kökköä ja epäaitoa eivätkä näyttelijät onnistuneet vaikuttamaan muhun mitenkään tunnetasolla, lue: äidin ja pojan suhde, tyttöystävän ja pojan suhde tai kaverin ja pojan suhde. Koska kyseessä oli ilmaisnäytös, olisin voinut ensi kerran elämässäni kävellä teatterista pois mutta jotain positiivistakin sanottavaa tästä toki löytyy.

Syyt jotka pitivät minut naulittuna penkkiini olivat hieno lavastus, kuvaustyö ja äänimaailma. Musiikit olivat erittäin onnistuneet ja kuvauspaikat suurelta osalta vähintäänkin mielenkiintoisia. Kuvakulmissa ja leikkauksissa oli onnistuttu jopa niin pitkälle että tämä elokuva olisi ollut täysin ilman näyttelijöitä paljon useamman tähden arvoinen kuin niiden kanssa. Hylätty tehdas, tanssiklubi, satama, metsä jne. kaikki olivat todella tyylikkäitä paikkoja, sellaisia joissa itsekin haluaisin viettää aikaa. Yritin kokea elokuvaa sitten enemmän näiden kautta. Visuaalisesti elokuvasta ei ole mitään valittamista, mutta painan pääosan näyttelijöiden nimet mieleen ja vältän jatkossa kaikkia elokuvia joissa ne näyttelevät :)

Uskon kuitenkin että jos tietokonepelimaailma on tuttu, tai edes kiinnostaa, tästä voi jopa saada jotakin irti. Tai sitten pitää olla teini-ikäinen.Tänään on työpäivän jälkeen tarkoitus ottaa uusiksi räiskäleiden paisto-operaatio. En olekaan sitten tuon marraskuisen illan jälkeen lettuja syönyt ja nyt jo vesi herahtaa kielelle sitä odotellessa :)

Mitä en kertonut tuossa aiemmassa postauksessani, oli että lettujen paisto ei mennyt aivan kuin Strömsössä, sillä välineet tuottivat hieman ongelmia ja siksi piti siirtyä pikkulettujen valmistukseen :) Tästä innoittuneena ostin kaverilleni joululahjaksi uudet keittiövälineet ja nyt ne pääsevät oikeuteensa. Toivotaan että räiskäleet onnistuvat tällä kertaa paremmin!

Nörtti kuittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.