maanantai 30. tammikuuta 2012

Ranskasaundin maailmanvalloitusJumalaare ja härregyyd mikä tanssilattiajyrä, toivottavasti tätä pääsee makustelemaan Klubin lattialle pian. Okei okei, myönnetään että tämä nyt sattuu olemaan englantilaista, mutta tekijä on syntyjään ranskalainen :) Kaiken lisäksi äänimaailma ja tanssittavuus ovat kuin suoraan kanaalin toiselta puolelta. Ilmeisesti taito on verenperintöä.

Ranskalaiset pistivät viimeistään 2000-luvulla hösseliksi, ja toivat aivan omanlaisensa saundin tanssilattioille. Kaikesta tietenkin saa kiittää Daft Punkia, joka aloitti tämän tyylisen musiikin tekemisen varovaisesti jo 90-luvulla. Heidän siloitellusta musiikistaan oli kuitenkin vielä pitkä matka Justicen ja Dangerin tyyliseen räkäisempään, energiassaan jopa rokin hurmokseen verrattavissa olevan rytmikkääseen jumppaukseen. Kun tiskijukka laittaa tätä musiikkia soimaan, en yksinkertaisesti vain pysy nahoissani.Edellä vielä esimerkkinä kuvaamani pätkä reilun vuoden takaiselta Dangerin Monsters Of Pop keikalta Tampereen Klubilta. Justicea en ole koskaan päässyt livenä näkemään mutta Danger todella teki minuun vaikutuksen. Erityisesti Justicen debyyttilevy 'Cross' on ollut todellisessa tehosoitossa jo useamman vuoden. Itse asiassa jos minun pitäisi valita edellisen kymmenen vuoden ajalta albumi, joka on tehnyt muhun suurimman vaikutuksen, valitsisin todennäköisesti juuri tämän. Harmi että heidän viimeisin albuminsa 'Audio, Video, Disco' oli lievä pettymys, ja tyyliltään huomattavasti pehmeämpi kuin debyytti vaikka silläkin hetkensä onkin.

Uudella raidallaan Jacques Lu Cont ottaa hieman etumatkaa nykypäivän Justiceen ja todistaa että nyt räjäytetään (kirkon) katto! Tässä teille kuitenkin vielä vanhaa kunnon hyvää Justicea.Muita, joskin huomattavasti pehmoisempia, mutta huomion arvoisia ranskalaisia artisteja ovat Air ja Cassius. Tuntuu että Ranskassa on aina osattu tehdä kaikki eri tavalla, mutta aina onnistuen. Itselle yksi kovimmista lapsuuden artisteista oli Jean-Michel Jarre ja hieman myöhemmin hiphopin maailmaan päästyäni kiinnostuin MC Solaarista ja DJ Camista. Näistä voisi tehdä helposti paljon pidemmänkin postauksen, mutta luotan että osaatte itsekin etsiä artisteja Spotifystä ja YouTubesta :)

Mun piti itse asiassa esitellä teille tänään suomalaisen Pepe Deluxén uusi albumi 'Queen Of The Wave', ja vaikka se onkin mitä loistavin levy, jäi se ikävä kyllä nyt aika vahvasti ranskasaundin jalkoihin ja saa tällä tavalla vain sivuhuomautuksena tunnustuksen.

Jokainen valitkoon itse oman suosikkinsa. Tämän postauksen lopetan ylitöistä kotiin tullessani iPodissa soineeseen Primal Screamin upeaan 'Higher Than The Sun' kappaleeseen, vaikka se ranskalainen ei olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.