perjantai 4. marraskuuta 2011

Sacrebleu, Tintin!Kävelin juuri hetki sitten talvea ennakoivassa, mutta yllättävän lämpimässä syysillassa kotiin elokuvista. Tintti oli todella mahtava kokemus! Olen iloinen että menin Plevnalle vaikka tämä olikin yksi harvoja kertoja kun käyn elokuvissa itsekseni. Joskus pojan koltiaisena olen käynyt entisessä elokuvateatteri Ilveksessä (nyk. ylioppilasteatteri, paremmin tunnettuna välissä I-klubina) katsomassa Aku Ankkaa yksin :)

Aiemmassa postauksessa epäilin olisiko juoni saatu siirrettyä elokuvaan sittenkään niin autenttisena kuin toivoin ja siinä suhteessa toivomisen varaa ei jäänyt. Tokihan sitä oli sovellettu hetkittäin hieman, sieltä täältä oli leikattu osia ja toisaalle niitä oli lisätty ja keksitty, mutta varsinainen tarina kulki hyvin selvästi albumin linjassa. Omasta mielestäni juoni oli jopa niin tuttu, että aiemmin albumin useita kertoja luettuani ja piirretyn elokuvan nähtyäni (taisin unohtaa mainita, että omistan myös Tintti dvd-boksin) pystyin jopa odottamaan mitä seuraavassa kohtauksessa tapahtuu. Se olkoon joko hyvä tai huono asia, katsoja voi sen itse päättää.

Aamulehdessä annettiin miinuksia siitä että Tintistä on tehty ennemminkin actionsankari kuin intellektuelli reportteri. Tämä pitänee paikkansa mutta tilanteet oli kylläkin hyödynnetty huolellisesti eikä tämä ainakaan allekirjoittanutta häirinnyt.

Visuaalisesti elokuva todella oli huikea. Hetkittäin olisi voinut kuvitella katsovansa oikeaa kameralla kuvattua elokuvaa, vaikka kyseessä olikin täysin animoitu 'motion capture' tekniikalla tehty 3d-pläjäys. Suosittelen, lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.