torstai 10. marraskuuta 2011

Kätkijät

Tätä kirjoittaessani kuuntelen muuten parhaillaan The Drumsin viimeisintä Portamento -levyä. Koko lailla loistava levy kaikkiaan!

Tulin hetki sitten elokuvista ja tehtyäni huomiset eväät, tonnikala-fetasalaatin, ehdin istumaan tähän kirjoittamaan lyhyen arvioni Ghiblin uudesta animaatiosta.

Ennen elokuvaa käytiin kuitenkin istumassa Kahvila Valossa pelaamassa hiukan Yatzyä. Parhaita kahviloita Tampereella ehdottomasti ovat ne joista löytyy hyvä pelivalikoima! Join cafe au laitin ja kaverini rooibosteetä. Valo on yksi lempikahviloistani täällä, joskin mieluiten istun kesällä sisäpihan terassilla ja nautin kaupungin parhaasta jäälatesta. Nyt sattuneesta syystä istuimme sisällä :)

Niin kuin etukäteen kerroin, mulla oli ennakko-odotuksia elokuvan suhteen. Tarina vaikutti hieman lapsekkaalta Ponyon tapaan ja se saattoi myös vaikuttaa elokuvanautintooni. Kuvitus ja piirrostyöhän oli jälleen ensiluokkaista ja kokonaisuudessaan 'Kätkijät' oli aivan kelpo elokuva. Olen jäänyt kuitenkin viime vuosina kaipaamaan Ghiblin töissä erityisesti sitä itämaista mystiikkaa jota vanhemmissa filmeissä oli enemmän. Tässä saattoi myös vaikuttaa se, että tarina perustui englantilaiseen satukirjaan. Toisaalta niin perustui 'Liikkuva linnakin' ja se taas oli huikea elokuva.

Vaikutan varmasti siltä että en pitänyt elokuvasta, mutta se on väärä oletus. Huonomminkin olisi voinut pari tuntia torstaistaan käyttää :) Viihdyin teatterissa mainiosti ja ehdottomasti kyseessä on katsomisen arvoinen elokuva, etenkin jos mukana on pienempiä katsojia. Ghibli vie kuitenkin sellaisiin maailmoihin joita Disney tai Dreamworks ei juurikaan näytä. Tästä länsimaalaistumisesta huolimatta 'Kätkijät' oli jälleen turvallinen ja erilainen satu, mitä meillä on totuttu näkemään. Käy katsomassa itse ja tee oma arviosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.