maanantai 21. lokakuuta 2013

Uusia hankintoja

Mun edellinen käsimatkatavaran enimmäismitat täyttävä ikivanha vetolaukku alkoi olemaan aika huonossa hapessa. Itse asiassa oli pitänyt ostaa uusi jo ennen kesän Budapestin matkaa, mutta se sitten jäi kun päätinkin ottaa silloin lisämaksusta laukun ruumaan.

Ennen Liettuaan lähtöä uuden laukun hankinta oli siis aivan välttämätöntä, ja kävinkin katselemassa niitä paikallisista liikkeistä. Nettikaupat pistivät kuitenkin jälleen ylivoimaisesti kampoihin Tampereen hinnoille, ja päädyinkin tilaamaan omani Amazonista. Positiivisten arvioiden perusteella päädyin Cabin Maxin Metziin, joka on täyteen pakattuna mitoiltaan 55x40x20 cm kokoinen selkäreppu ja täyttää myös Ryanairin käsimatkatavarasäädökset. Matka sujui sen kanssa ongelmitta, painoakin kertyi miltei täydet 10 kg, mutta siitä huolimatta taakka ei tuntunut selässä kannettuna miltään. Ensimmäisen kokemuksen perusteella siis todella hyvä ostos, ja kelpaa jatkossakin halpalentoyhtiöiden matkustamoon.

Ostin myöskin reissusta itselleni talvitakin, vaikka olin ajatellut jättää shoppailut tältä erää sikseen. Mutta kun kaikkea on kuitenkin enemmän ja paremmin tarjolla kuin koti-Suomessa, on vaikea hillitä itseään. Olin pakannut uuden laukun jo menomatkalla melko täyteen, joten tuon takin osto tuotti hieman harmaita hiuksia. Sain kuitenkin entisen syystakkini juuri ja juuri mahtumaan vielä laukkuun paluumatkaa varten.

Kiertelin kyllä useissa muissakin liikkeissä, ja hypistelin ja sovittelin ties mitä, mutta tieto melko täydestä Cabin Maxista ei houkutellut tekemään enempää ostoksia. H&M:ssä (joita koko Liettuasta löytyy vielä toistaiseksi vain yksi, toinenkin on tulossa Vilnaan), näin tuon yhden makeimmista näkemistäni neuletakeista ikinä, tosin naisten osastolla. Kaikesta huolimatta jätin senkin ostamatta, kuvan sentään otin. Talvitakki löytyi tietenkin luottokaupastani Pull and Bearista ja siinä on myöskin irrotettava vuori, joten olen voinut käyttää sitä jo nyt. Talvella se lämmittää sitten paremmin.Kauppakeskuksia Liettuassa on joka lähtöön, ja vaikka Kaunasin Akropolis on edelleenkin ehkä paras niistä jossa koskaan olen shoppaillut, on Vilnan keskustan liepeilläkin useita suuria kauppakeskuksia. Sielläkin on Akropolis, mutta omasta mielestäni se ei ole käynnin arvoinen. Suurin se ehkä on, mutta melkoisen tylsä verrattuna Kaunasin vastaavaan. Sen sijaan kannattaa ennemmin käydä vaikkapa Panoramassa ja Gedomino9:ssä, kunhan sen remontti kokonaan valmistuu.

Näihinkään eivät shoppailumahdollisuudet Vilnassa rajoitu, ainakin sellaisia isompia ostoskeskuksia kuin Ozas ja Europa on tiettävästi kehuttu. Mikään näistä ei kuitenkaan Gedominoa lukuunottamatta sijaitse keskustassa, joten niihin pitää lähteä varta vasten. Johdinautot ja bussit kulkevat kaikkien lähelle kuitenkin melko kätevästi, kunhan reittikartan ensin ottaa haltuun. Bussilipun ostaminen englanninkielellä tuotti myös päänvaivaa. Helpointa lienee ostaa kertalippu kuljettajalta, mutta niissä ei ole vaihto-oikeutta. Itse valitsimmekin lopulta 24 tunnin kortin, kunhan ensin saimme tulkkausapua :)

Olen muistaakseni ennenkin kehuskellut sitä, että Itä-Euroopan vaatekaupoista bongaa aina mielettömän hyviä biisejä, eikä tämäkään kerta tehnyt poikkeusta. Budapestissa bongasin esimerkiksi viime kerralla Reflexin Daft Punk-remiksin, ja nyt mm. tuon Franck Rogerin sekä yhden lempiremiksaajani RAC:in miksauksen Ms Mr:n loistavasta 'Think of You' kipaleesta. Etenkin jälkimmäinen on aivan törkeän kova, ja soinut reissusta palattuani monta kertaa joka päivä.
7 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen takki :)
  Mun pitäisi myös ostaa vetolaukku, vanha sanoi sopimuksensa irti eikä se "vedin/kahva" (mikä hitto lie) enää nouse ylös --> laukkua ei voi vetää. Eli uuden metsästys on ajankohtaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tsekata Amazonista. Jos ei oo kiire toimituksella, joistain saa ilmasilla toimituskuluillakin. Munkin laukku makso vaan 25 puntaa.

   Poista
 2. Liikuitko tänään Treen Kissanmaalla, vai erehdyinkö henkilöstä?

  VastaaPoista
 3. Kyllä Europa on ihan keskustaa, silta vain joen yli. Halvinta sieltä kyllä on turha hakea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan makuasia, minkä mieltää keskustaksi. Itselleni Vilnan keskusta oli vähän "hajallaan". Näin sen kyllä muistaakseni matkalla joko Akropolikseen tai Panoramaan.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.