torstai 24. lokakuuta 2013

Pastaaks tässä

Hulluilta päiviltä tarttui taannoin kaikenlaisia italialaisen keittiön raaka-aineita kaappiin. Enimmäkseen valmiita Stockmann Delicatess pastakastikkeita, pestoa, juustoja, basilikaa... niin ja tietysti laadukkaita Garofalon pastoja. Barillaa ei taannoisen kohun jälkeen tueta.

Viime aikoina on siis tullut kokkailtua erilaisia pastaruokia, ja oikeastaan pelkästään kasvispastaa. Mitä nyt kerran hätäisesti kasasin jauhelihasta, manchegosta ja Romana-Rucola-tomaattikastikkeesta nopean työevään seuraavaksi päiväksi. Siinä ei kyllä ollut mitään kuvauksellista :)

Sen sijaan nämä pari pastaa ovat olleet lihattomia, ja varsin mainiota viikonloppuruokaa. Pasta kun on parhaimmillaan heti tuoreeltaan syötynä, ja viikolla teen seuraavan päivän eväät aina edellisenä iltana. Tällöin on aika oleellista pitää kastike ja pasta erillään, tai muuten pasta imee kaiken nesteen itseensä.

Ensimmäiseen pastaan laitoin tomaattia, kuullotettua sipulia ja valmista Mascarpone-tomaattikastiketta. Ihan lopuksi sekoitin mukaan vielä buffala-mozzarellaa ja raastoin parmesania pinnalle.

Toiseen pastaan paistoin valkosipulivoissa ensin tuoreita kirsikkatomaatteja, raastoin sekaan goudaa, paahdettuja pinjansiemeniä ja lisäsin mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja. Näiden paistuttua laitoin myös muutaman ruokalusikallisen pestoa ja ruokakermaa, ja annoin kastikkeen tekeytyä. Myös tähän kastikkeeseen lisäsin lopuksi buffala-mozzarellaa, mutta kahden juuston jälkeen jätin parmesanin pois.

Monella ruokahifistelijällä varmasti nousee karvat pystyyn, kun kerron käyttäväni toisinaan jotakin valmistakin tavaraa. On totta, että varmasti hartaasti itse keittämällä saa parempaa tomaattikastiketta, mutta silloin kun haluaa nopeasti valmista ja vielä hyvääkin, ovat tälläiset valmiskastikkeet käteviä. Eivätkä ne tarvitse kuin vain vähän tuunausta, ja tuloksena on onnistunut ateria. Kaikki valmiskastikkeet eivät todellakaan ole hyviä, mutta näille Stockmannin tuotteille voin antaa synninpäästön :)

Mitä aiheeseen ruoka tulee, tänään tapahtuu jotain siistiä. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.