perjantai 25. lokakuuta 2013

Kaksi mainiota albumia

Jokin aika sitten bongasin Nuorgamin ansiosta, että Emilíana Torrinilta oli tullut uusi levy. Tämä 'Tookah' on ilmestynyt jo syyskuussa, mutta minä hyppäsin mukaan junaan vasta pari viikkoa sitten.

Emilíana on varmasti useimmille, kuten myös itselleni tuttu tuosta muutaman vuoden takaisesta 'Jungle Drum' renkutuksesta, vaikka siinäkin vaiheessa takana oli jo pitkä ura sekä taustalaulajana, että sooloartistina. Erityismaininta siitä, että hän on takavuosina myös kollaboroinut mm. kahden suosikkini Gus Gusin ja Thievery Corporationin kanssa.

'Tookah' todella ottaa täysin toisenlaisen musiikillisen linjan, mitä 'Jungle Drum', eikä todellakaan jätä kylmäksi. Nyt muutaman kerran levyä kuunneltuani käsillä on todella vahva, tunnelmallinen ja melodinen kokonaisuus, joka ansaitsee paikkansa yhtenä vuoden noteeratuimmista levyistä. Kuuntele Spotifystä.Toinen, vielä merkittävämpi albumi on julkaistu jo toukokuussa, mutta se oli mennyt itseltäni ohi. Siitäkin huolimatta, että kiinnitin kesällä kyllä huomiota Chvrchesin remiksiin bändin 'Hurricane' kappaleesta. Kyseessä on New Yorkista maailmalle singahtanut Ms Mr nimeä kantava bändi.

Todellinen loppusysäys bändiin tutustumiselle tuli kuitenkin vasta viime viikolla, kun kuulin Liettuan reissulla Bershkassa tuon jo aiemmassa postauksessakin kehumani överikovan RAC-remiksin levyltäkin löytyvästä 'Think of You' biisistä. Oli pakko selvittää että mikä tämä bändi oikein on.

Ja kyllähän sieltä selvisi jotain sellaista, mistä ei ole enää paluuta. Olen ehtinyt kuunnella 'Secondhand Rapturea' ihan sellaisenaankin jo toistakymmentä kertaa, ja tuntuu että levy vain kasvaa jokaisella kuuntelulla. Esimerkiksi alkuperäinen 'Hurricane' aika yllättäen on jopa tuota remiksausta parempi, RAC:in kanssa en oikeastaan pysty biisejä paremmuusjärjestykseen laittamaan, molemmissa on puolensa. Joka tapauksessa tältä debyytiltä löytyy kasapäin muitakin loistavia raitoja, itse asiassa keskinkertaisia kappaleita ei meinaa edes löytyä. Ehdolla tämäkin vuoden levyjen kärkeen.

Ja muistakaapa kaikki jotka kynnelle kykenevät, että tänään on Klubilla keikalla The Hearing, I Was A Teenage Satan Worshipper sekä Minä ja Ville Ahonen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.