perjantai 4. lokakuuta 2013

Amerikkalaista unelmaa Suomen Chicagossa

Viime viikonloppuna Lahden reissulla tuli myös poikettua testaamassa tämä mielenkiintoinen hampurilaispaikka, siis diner oikein aitoon Amerikan malliin.

Pika Kievari - American Style Diner on perustettu vanhan huoltoaseman rakennukseen vanhan Heinolantien varrelle n. 8 km päässä Lahden keskustasta. Sijainti varmasti aiheuttaa omat haasteensa, mutta paikallisten mukaan suosio on ollut valtaisa heti ravintolan avaamisesta, viime keväästä saakka.

Eikä se ihme ole, Pika Kievari tarjoaa todella maistuvaa pikaruokaa. Myös tämä ruokala panostaa lähituotteisiin, sämpylät leipoo paikallinen leipomoyritys Sinuhe ja kastikkeet tehdään itse. Listalta saa tilattua pelkän purilaisenkin, ranskalaisista ja juomasta maksetaan koosta riippuen 3,5-4,5 euroa erikseen. Lisukkeiden hintaan kuuluu yksi dippi. Runsaat annokset tarjoillaan hauskasti lehtileikettä mukailevalta paperilta kitaran muotoisella ritilätarjottimella. Maalaisranskalaiset olivat todella rapeita ja ottamani Bacon Burger raikkaan makuinen kevyen sämpylän ja tuoreiden kasvisten ansiosta. Listalta löytyy myös Pulled Pork Burger, ja kehuista huolimatta jäi sen testaaminen seuraavaan kertaan.Perinteisten ravintoloiden premium-burgereihin tätä ei voi verrata, vaikka niitä lähimmäksi laadullisesti päästäänkin. Perusmäkkärit ja heset Pika Kievari hakkaa mennen tullen, vaikka ei suoranaisesti niiden kanssa kilpailekaan. Vain pahviset limsamukit muistuttavat siitä, että nyt ollaan pikaruokalassa.

Vaikka viime sunnuntaina pihalla oli vain tavallisia eurooppalaisia autoja, Kievari on kuulemma heti saanut paikalliset fiftariautoilijat kokoontumaan sinne. Sopii hyvin tyyliin, vaikka rakennus taitaakin olla peräisin 90-luvulta. Viereistä tietä ajaa ohi joitakin linja-autovuoroja, mutta autolla tänne pääsee varmasti helpoiten. Ovella kannattaa kuitenkin varautua jonottamaan, sillä tilat ovat melko pienet. Itse saimme melko nopeasti pöydän, mutta meidän jälkeemme ravintolaan muodostui useamman metrin jono.

Toivon paikalle menestystä, ja menen kyllä syömään toistekin, jos vain tilaisuus tarjoutuu! Tänäänkin on burgeri mielessä, mutta nyt ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, kosken ylitys riittää. Siitä tulee arviota myöhemmin. Tamperelaisille tarjoan menovinkkinä tänään Antero Lindgrenin soolokeikkaa O'Connells'issa. Itseä harmittaa hiukan koska en taida sinne ehtiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.