sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Heijastuksia

Niin se vain koitti lokakuun loppu, ja päivä kun odotettu Arcade Firen uusin levy ilmestyi. Puristiset fanit näyttivät olevan äärimmäisen pettyneitä bändin muuttuneeseen saundiin, ja biisien YouTube-kommentit tai etukäteen tehdyt levyarviot eivät olleet erityisen mairittelevia. Itseä jo ensimmäisenä levyltä julkaistu nimiraita koukutti kuitenkin todella paljon, kirjoitinkin siitä jo syyskuussa.

Kaikki huolet vaikuttavat kuitenkin olleen täysin turhia. Nyt kun olen levyä muutaman kerran parin päivän aikana kuunnellut, virallinen ilmestymispäivä oli siis perjantaina, on 'Reflektor' todella loistava levy! Saattaa olla, että se on myös soundillisesti Arcade Firen albumeista tasapainoisin ja yhteneväisin 'Neon Biblen' ohella. Lisäksi pidän kovasti useassa biisissä olevasta vahvasta discogroovesta.

Albumi on jaettu kahteen osaan ja erityisesti juuri tuo kakkoslevy on omaan mieleeni. Aiemman nimikappaleen lisäksi, joka tosin on ensimmäisen kiekon avausraita, suosikeiksini ylitse muiden ovat nousseet 'It's Never Over (Oh Orpheus)', 'Porno', 'Supersymmetry', ja jo aiemmin musiikkivideonakin julkaistu 'Afterlife'. Näiden lisäksi kokonaisuudesta löytyy runsaasti muitakin loistavia biisejä, kuten reippaasta poljennostaan johtuen jollain tavalla aiemman superhitin 'Ready To Start':in mieleen tuova 'You Already Know' sekä raskaammin rokkaava 'Normal Person'.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.