maanantai 28. lokakuuta 2013

...ja viikonloppu jatkuu

Onpa todella ollut huikea levyjulkaisujen vuosi. Hyviä albumeita on tullut ulos todella monelta bändiltä ja bloginkin painopiste on alkanut vääjäämättä muuttua tämän vuoksi jo musiikkiblogiksi :) Millään ei meinaa edes ehtiä kaikesta kiinnostavasta kertomaan!

Etsin maanantaille sopivaa soittolistaa, työaamu alkoi Lou Reedin 'Transformerin' säestyksellä, kun aivan sattumalta huomasin tämän. Julkaisupäivän piti olla vasta huomenna, mutta jostain syystä se löytyi Spotifystä jo ainakin päivää etuajassa. Olin jo aiemmin diggaillut tietysti The Sounds faninakin, levyltä lohkaistua 'Shake Shake Shake' sinkkua, mutta levyn julkaisusta mulla ei ollut mitään tietoa.

Nyt se kuitenkin on ulkona, nimittäin 'Weekend', ja kuulostaa takuuvarmasti juuri siltä The Soundsilta miltä sen pitääkin. Tosin sinkkulohkaisu antoi sellaista kyllä odottaakin. Edellinen albumi 'Something to Die For' oli itselleni kohtuullisen suuri pettymys lähes täydellisen 'Crossing The Rubiconin' jälkeen, jonka itse pystyn nostamaan korkealle yhtenä kaikkien aikojen rocklevynä. Edellisen levyn konepohjainen synkistely ei oikein minusta sopinut bändin imagoon, ja jäikin aika vähälle kuuntelulle. Tässä uutukainen petraa, ja kuulostaa huomattavasti paremmalta, ja rokilta. Biisit pysyttelevät tiukasti radioystävällisessä 3-4 minuutin välimaastossa, toisin kuin vaikkapa nyt tehosoitossa ollut Arcade Fire. Napakkaa!

EDIT: The Sounds muuten tekee pienen Suomen-tourneen joulukuun alussa ja esiintyy Helsingissä, Turussa, Seinäjoella ja Tampereella. Pakkahuoneelle bändi saapuu 9.12., liput Tiketistä. Itse taidan sen tosin skipata, neljäkymppiä on omalla mittarilla tästä bändistä silti hiukan liikaa.

Mitä Herra Reediin tulee, kunnia hänen työlleen. Vaikka en varsinainen fani koskaan ole ollutkaan, miehen vaikutus koko rockmusiikkiin ja kulttuuriin sen ympärillä on aivan kiistaton, vanha koulu rulettaa. Helsingin Sanomat julkaisi hienon koko pitkää uraa läpileikanneen muistokirjoituksen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.