torstai 17. lokakuuta 2013

Pala Vilnaa

Reissusta on palattu, ja Lost In Music:kin pyörähtää mun osaltani tänään käyntiin. Tulossa on kuitenkin ensin taas muutaman postauksen verran juttua Liettuan reissulta.

Käytyäni Liettuassa aiemmin vain Kaunasissa, oli Vilna kaupunkina todella isosti positiivisempi kokemus. Reilu pari päivää tosin ei vain riittänyt mihinkään muuhun, kuin saamaan pintaraapaisun tästä todella kauniista suurkaupungista. Ja vaikka se ei ehkä silti ole sieltä kaikkein kiinnostavimmasta päästä omiakaan matkakohteita, jos matkan saa yhtä edullisesti kuin nyt, on se ehdottoman hyvä vaihtoehto.

Sinne vain tosiaan kannattaa mennä pidemmäksi aikaa, jotta kaupungista saa kaiken irti. Onneksi parissakin päivässä ehtii sentään jotakin, siitä vähän näkymiä tässä ensimmäisessä postauksessa.

Itse lensin jälleen Ryanairilla, ensin Kaunasiin, josta Vilnaan on puolentoista tunnin bussimatka. Oli hauska törmätä sattumalta myös Annikki -blogin pitäjään kentällä. Vilnaan kyllä lentää useampikin lentoyhtiö, mutta halpisfirmoista ei tiettävästi mikään suoraan. Näin ollen on aika sama, vaihtaako lentokonetta (Norwegian), vai matkustaako loppumatkan bussilla. Halvemmallakin Kaunasiin pääsee, mutta tämän reissun kokonaismatkakustannukset jäivät siitä huolimatta kahdelta lentoineen ja hotelliöineen n. 200 euroon. Pilkkahinta siis syyslomamatkasta.

Lisäkustannuksia tulee mahdollisista takseista ja bussimatkoista. Ryanairin lentoajat Kaunasiin ovat sen verran myöhäisiä, että julkista liikennettä kulkee asemalta keskustaan hiukan huonosti. Näin ollen voi olla mielekkäämpää maksaa taksista, joka Liettuassa ei ole mitenkään poikkeuksellisen edullista korkeiden bensakustannusten vuoksi (kentältä keskustaan alle 20 euroa), kuin odottaa yöbussia joka kustantaa vain alle euron, mutta jota voi joutua odottamaan jopa yli tunnin. Koska busseja ei enää siihen aikaan kulkenut, meni ensimmäinen yö Kaunasissa. Seuraavana päivänä matka jatkui Vilnaan, jonne bussimatka Kaunasista maksaa alle 6 euroa. Toiseen suuntaan otimme hieman kalliimman lentokenttäbussin suoraan Vilnasta Kaunasin kentälle, mutta ei sekään ollut kuin 11 euroa per naama.

4 kommenttia:

 1. Suomessa on vissiin maailman tylsimmän näköiset kaupungit ja rakennuskulttuuri?
  Tai no, olihan se täälläkin JOSKUS ihan kivan näköinen. Miksi kaikki uusi on yksinkertaisen ja persoonattoman näköistä? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Sotien jälkeen vissiin laatikot oli pop. Ja niiden elinkaarikaan tuskin on yhtä pitkä kuin tuollaisten kivestä tai tiilestä rakennettujen.

   Poista
 2. Hehee, kiva oli tosissaan törmätä juu! Ja kiva kuulla, että reissunne meni hyvin :) Onpas Vilnassa hienonnäköistä. Tuo 6. kuva on lempparini, mieletön kontrasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Myös mä tykkään kuvata rujoja rakennuksia, vaikka esimerkiksi tuolta en kaikkea ottanut irti. Meidän hotelli Vilnassa oli kyllä aika neukkulaa :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.