perjantai 5. huhtikuuta 2013

Valkoista orkideaa ranskalaiseen seitinohueen tyyliin

You got a reaction.
You got a reaction, didn't you?
You took a white orchid.
You took a white orchid turned it blue.

Näin lauloi takavuosina yhdessä parhaista biiseistään The White Stripes sinisistä orkideoista.

Suomen suurin indielupaus (ja genrensä lähes ainoa todellinen kilpailija) French Films julkaisi tänään uuden 'White Orchid' levynsä. Itse olen fiilistellyt bändiä jo hyvin aikaisesta vaiheesta ja viimeistään debyyttilevy vajaa pari vuotta sitten todisti odotukset lunastetuiksi. Luonnollisesti täysin uusiin biiseihin kiinni pääseminen vaatii muutaman kuuntelun, mutta tältä levyltä aiemmin julkaistut singlet ovat kyllä jo vakuuttaneet musiikillisen linjan pysyneen samanlaisena, siis loistavana!Vaikka levyä ei ainakaan vielä Spotifystä löydy, niin vähän olen kuitenkin ehtinyt ottamaan siihen jo ennakkoa - "Valkoista orkideaa" pystyi nimittäin kuuntelemaan jo viikon alusta saakka YleX:in nettisivuilla ennakkoon. Äänimaailma on ehkä hieman unisempi tai utuisempi (vrt. dream pop) kuin ensilevyllä, mutta itselle tälläinen vain toimii paremmin. Esimerkiksi 'Into Thousand Years' kuulostaa oikeastaan aika paljon jo useasti aiemmin kehumaltani The Chameleonsilta.

Poljento on tälläkin levyllä enimmäkseen bändille ominaisen reipasta, ja tanssittavaa. Vahva suositus. Levyn voi ostaa mm. täältä! Tamperelaiset pääsevät vielä tsekkaamaan uuden levyn jälkeisen keikkakunnon tässä kuussa, kun bändi tulee parin viikon päästä perjantaina jälleen Klubille.

Mun uus kameranikin tuli jo eilen, yllättävän nopeasti, ja hain sen tietenkin heti illalla. Jei! Jatkossa siis toivottavasti tulee tännekin enemmän hyviä kuvia :) Tosin sen verran täytyy vetää takaisin edellisen postauksen EOS M ja EOS 1100D vertailua, että kun on peräkkäin kokeillut molempia kameroita, niin kyllähän minijärkkäri noin niinkuin kompaktiudessaan voiton vie. Hinta ja tarpeeksi hyvä kuvanlaatu kuitenkin ratkaisivat tässä hankintapäätöksessä 1100D:n eduksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.