perjantai 12. huhtikuuta 2013

Suomalaisia pophelmiä

Harvoin teen tälläistä Suomi-aiheista musiikkipostausta, oikeastaan siksi että kovin usein kotimaisella ei mitään näin merkittävää ilmesty. Ja hiukan oon myöhässä jo näidenkin levyjen kanssa. Molemmat levyt kun on julkaistu jo maaliskuun puolella.

Matti Johannes Koivulta tämä on kolmas varsinainen soololevy, jos viiden vuoden takaista Irwin-covereita sisältänyttä ei lasketa. Nyt muutaman kerran tätä kuunneltuani olen todella positiivisesti yllättynyt siihen, miten vahva kokonaisuus hienoja kappaleita tälle albumille on saatu. Levy luonnollisesti löytyy Spotifystä. En ole suuremmin ollut Koivun tuotannosta innostunut paria hittibiisiä lukuunottamatta, mutta sen lisäksi että tältä uudelta löytyy runsas määrä hyviä yksittäisiä biisejä, levyn tunnelma kantaa hienosti alusta loppuun. Kauneimpia hetkiä koetaan mm. raidoilla 'Jos muutat mielesi', 'Minä näen sinussa sen mitä rakastan' sekä 'Laulu pohjoisesta'. Levyllä kuuluu myös enemmän piano, joka toimii itselle aina instrumenteista parhaiten. Aikuisrockia hellällä otteella :)

Topi Saha puolestaan taas palaa siihen saundiin josta parhaiten tunnen Matti Johannes Koivun aiemman tuotannon. 'Kolme veljee' on kevyttä ja ilmavaa maalaisrockia folk-vaikuttein, perinteistä toki tämäkin. Siinä missä Koivu luottaa pianon voimaan, kuuluu Sahan levyllä enemmän rautalankakitara. Aika iskelmävoittoistahan se hetkittäin on, takuuvarmaa radioiden soittolistakamaa, mutta tarpeeksi sympaattista ja melodista, jotta saavutti mun mielenkiintoni. Kitara, taivas ja tähdet, päätä itse, pidätkö.

Näissä kahdessa valitsemassani kappaleessa on mielestäni paljon kaikuja J. Karjalaisen vanhoihin ikivihreisiin, joka varmasti on yksi syy siihen että tämä ylipäänsä toimii näin hyvin mulle. Karjalaisen oma tuotanto on muuttunut matkan varrella moneen kertaan, eikä uusi tuotanto enää iske itselleni samalla tavalla kuin ennen vanhaan. Myös Jukka on muuten julkaissut uusimman levynsä aivan hiljattain.

Varsin hauska yhteensattuma, tämä postaus kun on jo ehtinyt lillua tuolla "sammiossa" ja juuri kun olin tämän postauksen alkuviikosta kirjoittanut, myös Rumba päätti lähteä vertailemaan näitä kahta artistia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.