maanantai 8. huhtikuuta 2013

Historian pyörteissä

Bongasin jälleen eilen mielettömän arvokkaan linkin liittyen vanhoihin valokuviin, tällä kertaa Tapahtui kerran vahingossa-blogista. Kuuluisa tiedelehti National Geographic viettää 125. juhlavuottaan, ja on perustanut sen kunniaksi blogin jonne on kaivellut valokuva-arkiston kätköjä koko historiansa ajalta. Muistan lapsena lukeneeni haltioituneena isän vanhoja lehtiä 50-luvulta, joita hän oli jo aikanaan saanut Amerikan sukulaisilta postitse. Muistaakseni siellä asui jotakin sukuhaaraa vielä hänen lapsuudessaan, mahdollisesti serkkuja. Pitääkin ottaa asia puheeksi uudelleen.

Vanhoja ne kuvat siis olivat jo omassakin lapsuudessani. Mähän olen useampaan otteeseen näistä vanhoista kuvista kohkannut, mutta todellisuus on vielä suurempaa kuin mitä pystyn edes kirjoittamaan. On mielettömän hienoa kurkistaa menneeseen aikaan, varsinkin kun valokuvat ovat näin laadukkaita.

Blogiin pääsee siis täältä, ja sinne kannattaa palata pitkin vuotta, sillä siinä missä muutkin blogit, se päivittyy jatkuvasti. Valitsin kuitenkin tähän vielä joitakin omia suosikkejani jo julkaistuista kuvista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.