keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Elämää maan alla

EOS M lähti takaisin, mutta itseä tämä ei nyt haittaa, uusi kamera kun on jo postissa. Näillä kokemuksilla tein nimittäin viimein myös pitkään muhineen päätöksen hankkia itselleni ihan ikioma järkkäri.

Anttilassa oli sen verran hyvä tarjous itsellänikin testissä olleesta EOS 1100D:stä, että siihen oli yksinkertaisesti pakko tarttua. Kunnon kameroilla kuvaaminen on ollut sen verran kivaa lystiä, ja nyt kun useampaa laitetta olen päässyt ilmaiseksi kokeilemaan, on päätös omasta suosikistani hioutunut lopulliseen muotoonsa. Vaikka EOS M on ehdottomasti loistava kamera, pidin kuitenkin nimenomaan 1100D:tä parhaana testaamistani kameroista. Pakettiin jonka otin, kuuluu runko ja kaksi putkea (18-55 mm sekä 75-300 mm), eli varsin pätevä tarjous.

Jatkossa saan siis keskittyä ottamaan vain ja ainoastaan laadukkaita kuvia ja tämäkös mua miellyttää. Elämä on matka ja silleen, paljon on opittavaa, mutta tähän asti olen ollut erittäin iloinen voidessani harkita näin tarkkaan, minkä kameran haluan itselleni. Kiitos kuuluu Canonin mahtavalle supportille!

Ennen uuden kameran saapumista kuitenkin vielä muutamia EOS M-kuvia Tukholman maanalaisesta. Sen lisäksi että mulla on mieltymys autioihin ja hylättyihin tiloihin, olen erityisen kiinnostunut maanalaisista tiloista. Jos kaupungissa jonne matkustan, on metro, käytän sitä varmasti. Useimmilla Tukholman sinisen linjan asemilla on toinen toistaan hauskempia ja hienompia yksityiskohtia, ja tästä sainkin idean käydä kuvaamassa jokaisella. Kuljin yhtenä päivänä koko linjan asemat läpi päästä päähän, ja kuvia tuli otettua kymmeniä. Tässä kuitenkin muutamia valikoituja kuvia tuolta päivältä.
7 kommenttia:

 1. Onnea uudeta kamerasta :) Omani ostaessa oli kans hyvä plussa-tarjous, mutta siinä ei tullut kyllä mukana kuin yksi putki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Varmaan oot kuitenkin samaa mieltä että 1100D on ihan käypä kamera.

   Poista
  2. Oon, ja tykkään siitä 50mm objektiivistani hirveesti, jonka ostin myöhemmin erikseen :) Se ei maksanu ku satkun, eli ihan ok hintanen objektiivista.

   Poista
 2. Mun täytyy myöntää olevani niin maalainen, etten ole koskaan käynyt metrotunnellissa(whatever) saati sitten matkustanut metrolla :P
  Hienot on kuvat jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jatkossa toivottavasti enemmän hyviä kuvia, kunhan kamera saapuu! Mä muistan jo aika nuorena innostuneeni metroista, samoin lapsena jo tuli kierreltyä purettavissa tehdaskiinteistöissä.

   Luulen et isoin merkitys nykypäivään on kuitenkin, kun myöhemmin 90-luvun alkupuolella tuli käytyä teknobileissä tyhjissä tehdas- ja varastohalleissa. Siitä varmaan on jääny se kiinnostus tuollasiin karuihin tiloihin. Ja kaupungin kasvattina betonikaan ei tunnu vieraalta.

   Poista
 3. Metrot on niin siistei! Paitsi Helsingin :D Ei sitä voi laskea metroksi. Metrossa pitää voida eksyä. Lontoon maanalainen ja Pietarin metro on ainoat kokemukseni, mutta silti: metrot <3 Olin ihan pähkinöissä, kun katsoin, että Satiago de Chilessäkin on viisilinjainen metro ^^ :D Pienet on ilot.

  Upeita kuvia oot saanu otettua ja onnittelut järkkäristä :) Ite oon laiskistunu, enkä jaksa enää ikinä kantaa omaa järkkistä mukanani. Osittain siksi, että se on niin kämänen. Ehkä pitäis ostaa uus putki tms., niin jaksais taas leikkiä. Onhan ne kuvat kuitenkin ihan eri tasoa, kuten tässä huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mullakaan ole kokemusta Helsingin ja Tukholman lisäksi kuin Frankfurtista ja Budapestistä, mutta yhtä lailla hyviä. Helsingissä ei kyllä kovin hyvin pääse siihen fiilikseen, mutta on sekin silti aina metro - ainakin keskustassa!

   Lähdet sitten kyämään Santiagossa vaan sen metron takia ;)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.