maanantai 2. huhtikuuta 2012

Matkasuunnitelmia

Lauantain lopulta pelastivat McFeast ateria ja Ben & Jerry's Nordic Water Peace. En muista että mahdollisesti koskaan elämäni aikana olisin ollut huonossa kunnossa juomisen takia vielä illalla kahdeksan aikaan, mutta kerta se on ensimmäinenkin :) Mäkkärissä ei juuri koskaan tule käytyä, mutta nyt se tuli ehdottomasti tarpeeseen.

Onneksi viikonloppu ei mennyt aivan täysin hunningolle ja illasta ehdittiin vielä suunnitella tulevaa matkaakin. Sopivan edullinen ja sijainniltaan aivan loistava huoneistohotelli löytyi parinsadan metrin päässä Budapestin päämetroasemalta, eikä Tonavan rantaankaan pitkästi ole. Johtuen huippuedullisista lennoista, viiden päivän matkalle tuli kaiken kaikkiaan hintaa vain alle 200 euroa. Itse kyllä liputan Ryanairin ja muiden halpalentoyhtiöiden puolesta, vaikka tiedän että moni niitä boikotoi. Pääsee näkemään maailmaa eikä joudu maksamaan ilmasta.

On aika opetella siis hieman unkaria :)Itse Budapest on jo upean arkkitehtuurinsa ja historiansa puolesta nähtävyys, mutta monia varsinaisia kohteitakin tuli kohteeseen tutustuessa mieleen. Erityisesti Budan linna, Toisen maailmansodan Unkarin juutalaisten muistomerkki, House of Terror ja Luonnonhistorian museo kiinnostavat, ja kyllähän Budapestin ehkä tunnetuin maamerkki, Parlamentti on näkemisen arvoinen. Hannahan on Budapestissä kerran jo käynyt, tosin talviaikaan, mutta itselleni Unkari on muutamaa matkailu- ja ruokaohjelmaa lukuunottamatta melko tuntematon. Ja tietenkin sieltä löytyvät kaikki olennaiset suosikkiketjuni, mm. Pull & Bear, Bershka ja New Yorker lukuisten muiden ohessa, joten shoppailultakaan ei pysty välttymään :) Kesää odotellessa siis.Päivän asussa uusien punaisten housujeni kavennetut versiot. Vasta nyt voin digata kybällä, mutta halvalla selvittiin tästäkin projektista :)

Kaikki kesälomatoiveeni menivät läpi joten erityisesti siitä on hyvä fiilis, ja muutenkin vapaita on ripoteltuna pitkin kevättä. Nyt juuri pari lyhyempää työviikkoa pääsiäisen ansiosta, vapaa vappuaatto, pari viikkoa lomaa kesäkuussa, pari vapaapäivää heinäkuussa ja loput lomat elokuussa. Ei siis liikaa kokonaisia työviikkoja seuraavaan lähes puoleen vuoteen!

Edit: kiitos tämän uuden suuresti rakastamani Bloggerversion, oli tippunut tuo YouTube video jonnekin matkan varrelle. Lisäsin sen takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.