maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vapun kunniaksi

Lähdin tänään käymään keskustassa tarkoituksenani hakea munkkeja Amurin Helmestä. Ne kun eivät juurikaan ole huonompia kuin kuuluisat Pyynikin näkötornin munkit. Sinne asti en kuitenkaan viitsinyt lähteä.

Matkalla poikkesin kuitenkin "aamiaisella" Sokoksella. Tajusin että en ollut syönyt kotona aamupalaa ja edessä oli vielä parin tunnin rupeama, sillä lopuksi tarkoituksena oli mennä parturiin. Valintani osui jälleen kanacaesar-salaattiin joka on pala taivasta.



Samalla kävin hakemassa pullon valkkaria vapun kunniaksi, ja tarttuipa mukaan lonkerokin ihan vain hienon pullon takia. Kyseessä on kausituote, ja mikäli oikein olen ymmärtänyt, saman tapaisessa pullossa se tuli markkinoille vuonna 1952. Tuo Brandy Long Drink on muuten tätä Originalia parempaa, maistakaa ellette ole jo ehtineet.



Amurin Helmi on todellakin helmi tamperelaisessa kahvilakulttuurissa, harmi vain että se menee arkisin niin aikaisin kiinni että seurustelupaikkana se ei oikein toimi koska pääsen vasta iltapäivällä töistä. No, onneksi viikonloppuisin ja vapaapäivinä pääsee aina silloin tällöin.

Kuitenkin sinne päästyäni kohtasi suuri pettymys, munkkitoimitus ei ollut vielä saapunut ja munkkirinkilöitä ei ollut. Turha reissu siis, joten jouduin vaihtamaan suunnitelmiani. Tai ei se aivan turha ollut, sillä tykkään käppäillä keskustassa ja etenkin Amuri on yksi niitä alueita joissa voisin mielelläni asua.



Mietin jo hetken että jääkö nyt munkit saamatta, mutta päätin kuitenkin poiketa Kauppahallissa. Wileniuksen pullapuodista löytyi parhaan näköiset ja kokoiset munkit ja pari kappaletta lähtikin matkaan. Olisihan yhden ostaminen tämän vaivan jälkeen ollut varsinainen antikliimaksi.



Keskustasta poikkesin kotimatkalla parturissa ja leikkautin itselleni kesätukan. Pituutta lähti aika paljon mutta on tämä helpompi ylläpitääkin kuin entinen malli. Keesi jatkuu takana lyhyenä niskaan saakka. Mut tuntien kyllästyn varmaan yhteen ja samaan malliin kuitenkin joten katsotaan taas kesän jälkeen miten mieli on muuttunut.



Kotona pääsin vihdoin siman ja munkkien pariin. Sima ei ole aivan vielä valmista, mutta pakkohan se on silti ollut korkata.

Loppuilta onkin sitten aivan auki, saapa nähdä lähdenkö kaupungille vielä toistamiseen vai vietänkö rauhallista vappua. Huomenna ainakin olisi tarkoitus mennä kaupunkiin.

2 kommenttia:

  1. Sinäkö sen kaiken kanacaesar-salaatin olit syönyt?! :D Mä kävin iltapäivällä sitä hakemassa kotiin vietäväksi, mutta se oli loppu :D

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.