torstai 26. huhtikuuta 2012

Aamiainen

Sain tähän postaukseen idean Mikaelan blogista joten ajattelin kirjoittaa hiukan aamiaisestani.

Olen vasta reilu pari viikkoa sitten vaihtanut puuroon ja leipään. Aiemmin lähes joka arkiaamu aamiaiseni koostui paistetusta pekonista, kananmunasta, raejuustosta ja riisipiirakasta. Kirjoitinkin siitä blogin alkutaipaleella ohimennen.



Ei se pekoni ja kananmuna nyt varsinaisesti alkanut tökkimäänkään, mutta kuitenkin aamupala vaihtui kaurapuuroon marjoilla. Olen vaihdellut vuoropäivin vadelmaa ja mustikkaa, mansikkakin tietenkin toimii ja varmasti erityisesti tuoreista mansikoista kesällä. Mutta nyt kun olen välissä yrittänyt syödä pekonia ja kananmunaa, se onkin tökkinyt eikä mennyt enää alas. Kahvi on palannut aamiaispöytääni jo reilu vuosi sitten. Olin aiemmin lähes vuoden välissä juomatta sitä.

Toisinaan vaan on hirmu vaikea jaksaa syödä lautasellinen puuroa ja pari leipäviipaletta, mutta niillä sitten taas jaksaa aamupäivän tauolle jolloin syön yleensä töissä välipalaksi jugurtin ja lämpimän ruuan puolen päivän aikaan.



Ai niin, ja nyt mulle tulee kaksi Aamulehteä. Tartuin Osuuspankin tarjoamiin kahden kuukauden ilmaisiin lehtiin, ja valitsin pelkästään viikonlopun lehdet. Lehti lähti kuitenkin tulemaan jo viikolla, ja kun ilmoitin asiakaspalveluun asiasta, he aikoivat korjata tilanteen ja vaihtaa tilauksen. Sen sijaan aloin saamaan viikonloppuna lehdet kahtena kappaleena, eikä normaali tilaus ole vieläkään päättynyt.

Hirveätä tuhlausta, etenkin kun en ehdi kotona arkiaamuna lehteä lukea.

6 kommenttia:

  1. Moi Joonas. Kiitos kivasta blogista, jossa ollaan jalat maassa, mutta jossa osataan juhliakin :)
    Ja olenpa itse asiassa nähnytkin sinut keikalla!

    Minua askarruttaisi yksi asia: Miten saat blogiisi tuon kopiosuojan koko sivulle? Jos jaksat ohjeistaa alusta, niin olen kiitollinen. Yritin nimittäin Bloggerin html-koodiin jotain netistä löydettyä koodia, mutta ei se toiminut. Klikkasin siis sivullasi hiiren oikeaa, kun halusin avata blogilinkin uuteen välilehteen, eli täten huomasin koko asian :) Olisi kiva saada uuteen blogiini tuollainen toiminto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kiva kuulla että blogi kiinnostaa.

      Tähän kommenttikenttään ei pysty sitä koodinpätkää laittamaan, koska se kääntää sen html:ksi tässä mutta varmaankin oot oikean skriptan jo löytänyt. Se pitää laittaa omaan gadgettiinsa, eli lisäät ulkoasuun yhden html/javascript-gadgetin ja pasteat sen skriptan sinne. Jos kuitenkaan ei toimi, niin laita vaikka sähköpostiosote tms. niin lähetän koodinpätkän sinne.

      Poista
  2. Kiitos! Ei käynyt mielessäkään tuo gadget-hommeli, kiitos! Vähän sain kyllä kikkailla, mutta sain lopulta onnistumaan :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. No niin, jatketaanpas vähän tätä ketjua sillä vaikka hiiren oikea esto-koodi toimii, niin vasemmalla napilla kuvat silti aukeaa Bloggerissa erikseen popup-ikkunaksi (lightbox ei asetusten mukaan ole käytössä), joten se tavallaan mitätöi tuon oikeankin koodin. Mahtaakohan tämä olla vain Bloggeriin suoraan ladattujen kuvien ongelma (eli käytätkö itse jotain ulkopuolista kuten Flickriä) vai miten saat melko täydellisen suojauksen koko sivulle? Koodissa ei tarvitsisi välttämättä edes lukea tuota tekstinpätkää, vaan hiiren kummallakaan napilla ei tapahtuisi mitään. Yritin metsästää netistä sellaista koodia, mutta tuloksetta. Pääsääntöisesti kaikkialla luki, että ei se mitään estä, jos joku todella haluaa kopioida, voi taivas :D Jos joku haluaa nähdä sellaisen vaivan, niin minun puolestani voi sitten nähdä, mutta mun mielestä olisi ok jos se ei olisi niin helppoa!

      Poista
  4. Kuvat tosiaan on omassa verkkotilassaan, eli johtuuko sitten siitä? En tajua javascriptistä hölkäsen pöläystä :)

    Ja sanotaan nyt näin et musta on niin paljo kuvia netissä joka paikassa et ei se ollut syy laittaa kopioesto, mutta ehkä näin blogin kautta haluan kuitenkin että kuvat pysyvät konstekstissa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.