lauantai 29. maaliskuuta 2014

Per mare, per terram

En muista koska olisin joutunut näin paljon vekslaamaan lomasuunnitelmia kuin nyt tälle talvilomalle, eivätkä ne kaikkein kiinnostavimmat toteutuneetkaan. Halpoja lentoja kyllä olisi ollut, mutta en vieläkään ole innostunut lähtemään reissuihin itsekseni, ja kenelläkään ei ollut tähän saumaan mahdollista lähteä mukaankaan.

Tulin kuitenkin juuri eilen illalla takaisin Tampereelle, viimeisimpänä takana on risteily Viking Gracella. Varasin tämän reissun pääasiassa sen takia, että laivalla oli keikalla Jenni Vartiainen. Ja kun tämä laiva muutenkin jätti vuoden takaisen kokemuksen perusteella hyvän fiiliksen, oli valinta helppo tehdä.

Ja hyvä risteily se olikin. Jennin keikka oli aivan huikea, ja laivan kaksikerroksinen Club Vogue yökerho toimii yllättävän hyvin myös ihan kunnollisena keikka-areenana. Samaa ei voi kaikista laivoista sanoa, ja onhan Grace nyt ihan omaa luokkaansa näillä vesillä. Ainoastaan Silja Linen Helsingin laivat ovat jokseenkin vertailukelpoisia ja sen verran viihtyisiä, että pelkälle risteilylle viitsii lähteä.

Jenni veti bändinsä kanssa pääasiassa tietenkin edellisen levyn, 'Terran' kappaleita, mutta myös muutamia vanhempiakin biisejä. Ainakin 'Mustaa kahvia', 'Ihmisten edessä', 'Duran Duran', 'Missä muruseni on', 'Nettiin' ja 'En haluu kuolla tänä yönä' kuultiin. Ja onhan hän nyt niin kaunis, kirjoitin lievästi herkässä tunnetilassa keikan jälkeen tämän avoimen kirjeenkin Jennille, jonka julkaisin mm. blogin Facebook -sivulla :)

Avoin kirje Jenni Vartiaiselle.

Jos se nyt tuli jollekin yllätyksenä, niin Jenni Vartiainen, olet täydellinen! Siitä huolimatta, että edustat kaikkea sitä, mitä yleensä musiikkibisneksessä halveksun.

Et sävellä tai sanoita omia biisejäsi, olet alunperin formaatin tuote, mutta sinulle tehdyt biisit ovat loistavia ja olet jumalainen ilmestys, kauneinta mitä tiedän.

Jenni, olet parasta, mitä suomalainen popmusiikki voi tarjota. Kiitos!

Laivaristeily ei tietysti ole mitään ilman kunnon aamiaista. Aika usein valitsenkin erikoisaamiaisen, kuten nytkin, sillä tarjolla on aina paljon enemmän erilaisia herkkuja kuin normaaliaamiaisella, skumpasta puhumattakaan :) En edes viitsinyt kajota perinteisiin coctailpiirakoihin, pekoniin, lihapulliin ja nakkeihin kun tarjolla oli mm. mätiä, skagenia, lohimoussea, valko- ja sinihomejuustoja, croissanttia, prinsessa- ja mantelikakkuja, kiiviä, appelsiiniä, verigreippiä, rypäleitä. Gracella erikoisaamiainen tarjoillaan kaiken lisäksi aivan ylimmän kannen näköalaravintolassa Oscarissa, jossa Tukholman saaristoa on mukava seurata aamiaista syödessä.Mutta jotta risteilyn plussat eivät olisi jääneet vain näiden varaan, laivalle mennessäni huomasin risteilyohjelmasta, että Voice of Finlandin ensimmäisen kauden voittaja, silloinen suosikkini Mikko Sipola esiintyisi myös laivalla, ja peräti kahden keikan verran. Positiivinen yllätys, olin aivan fiiliksissä. Mikon ääni on aivan huikea, ja ehkäkin paras mies ja kitara -kombo, jota ikinä olen kuullut. Voicen lisäksi kävin pari vuotta sitten katsomassakin Mikkoa täällä Tampereella Ruby & Fellasissa ja Jack The Roosterissa. Mukana laivalla oli myös rumpali ja basisti.

Ainoastaan torstai-illan esitys meni puoliksi päällekkäin Jennin kanssa, joten jouduin poistumaan keikalta kesken, mutta onneksi mies esiintyi uudelleen vielä perjantaina iltapäivällä. Kun sitten keikan lopuksi selvisi, että Mikko on tulossa vielä illaksi Tampereelle, jälleen Ruby & Fellasiin, oli loppuillan ohjelmakin jo selvä :) Tampereelle VR toi jälleen myöhässä, kuten aina Turusta tullessa, eikä koko matkalla tarkastettu edes matkalippuja, mutta ehdin juuri ja juuri kesken ensimmäistä biisiä tuoppini kanssa eturiviin istumaan. Ja Rubyssä mies veti sen perinteisen soolokeikan, ja oli muuten ehdottomasti viikon paras keikka näistä kolmesta!

Loma alkaa olla lusittu, vaikka sairasloman vuoksi muutama päivä jäikin vielä talteen myöhemmäksi. Juuri nyt ei kuitenkaan ole enempää suunnitelmia. Kirjoittelen kyllä lomasta vielä enemmänkin, kunhan ehdin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.