torstai 20. maaliskuuta 2014

Objektiivinen näkökulma

Loma lähestyy ja sitä varten Canon ystävällisesti tarjosi mulle taas käyttööni uutta testailtavaa. Tällä kertaa kuriiri toi oman kamerani lisävarusteeksi EF 50mm f/1.8 II -objektiivin, jotta lomakuvani olisivat mahdollisimman onnistuneita. Vielä en ole ehtinyt sitä kunnolla testaamaan, mutta innolla odotan, mitä saan siitä irti.

En tosin vieläkään koe olevani tarpeeksi kokenut valokuvaaja, ja kuvaan pääasiassa automaatilla, joten en uskalla rimaa nostaa aivan niin ylös, että uskoisin onnistuvani ottamaan yhtä hienoja kuvia, kuin Googlesta löytämäni samalla objektiivilla otetut kuvat. Mutta pienikin voi olla suurta, ainakin alle valikoiduista kuvista päätellen. Jos taidot riittävät, niin tämän lisävarusteen ominaisuuksista hienojen kuvien saaminen ei ainakaan jää kiinni. Alla olevat kuvat on otettu Photography-on-the.netin foorumilta, ja ovat eri kuvaajien taidonnäytteitä.

Kyseessähän on aika perusobjektiivi muuten, mutta sen koko on todella kompakti, painokin on vain 130 g. Kätevä siis varsinkin kuljettaa mukana, kun oma EOS 1100D kameranikin on itsessään todella kevyt. Mutta valovoimaa löytyy tästä objektiivista peräti f/1.8 edestä, joten juuri tämä ominaisuus kiinnostaa erityisesti nyt kun on vielä iltaisin hämärää ja sisätiloissakin tulee lomalla varmasti kuvattua. Silloin annankin kameran säksättää tosissaan, sen verran paljon olen ehtinyt puristaa tekemistä yhdelle viikolle :)

Hintakin tälle on erittäin kustannustehokas, ja pyörii 100 euron nurkilla. Kunhan nyt testaan ensin, niin tämä saattaisi hyvinkin päätyä ensimmäiseksi ostamakseni lisävarusteeksi. Tietenkin jos olen siihen itse tyytyväinen.
8 kommenttia:

 1. Toi 50mm f/1.8 on ihan kelpo objektiivi. Juurin sen keveyden takia otin sen mukaani viime syksyn Bremenin reissuun. Sain sillä ihan kivoja kuvia hämärtyvässä illassa - samalla kun matkakumppanini kirosi pokkarinsa tärähtäneitä kuvia ;-)

  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/bremen-day-two
  http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/tunnelmia-bremenista

  Koska oon ottanut pitkään kuvia tolla f/1.8 mua kiinnostaisi nähdä millainen ero sillä on f/ 1.4:een. Hinnassa kun on huima ero! F/1.2 nyt puhumattakaan...

  Kokemuksiasi objektiivista ja kuvia reissustasi odotellen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Katsoin vaan kuvat nopeasti mutta varsinkin päiväkuvat näyttävät olevan aivan huikean teräviä.

   Myös ekan postauksen viimenen kuva on myös juuri sellainen ruokakuva, joka näyttää herkulliselta. Samanlaisia aion itsekin pyrkiä ottamaan. Ensi viikon hommat kun ovat enemmän tai vähemmän kul kul kulttuurillisia ja kulinaarisia :)

   Niinkuin arvata saattaa, olen tarkka siitä mitä hankin kuvausharrastustani varten. Jo kamera oli reilu vuosi sitten halvin markkinoilla, joten en itse voisi kuvitellakaan hankkivani tuota f/1.4:ää, hinta taisi olla ainakin viisinkertainen?

   Poista
 2. Erittäin hyvä obiska, kannattaa hankkia itselle :) tuolla onnistuu hienosti aloittelijakin. Jos mun pitää oikeasti saada hyviä kuvia (ts. ei jotain päivittäisiä pikaräpsyjä), kuvaan aina tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko ne Route 66 ekat kuvatkin sillä siis otettu?

   Poista
  2. Routen kuvat on otettu sekaisin sillä ja Sonyn pikkupokkarilla :) Ne paremmat kuvat on just Canonin jälkeä, tietty.

   Poista
 3. Hei, löysin sun blogiin Sallyn blogin kautta!

  Itse ostin ko. objektiivin viime viikonloppuna ja olen myyty. Ihan tosi kiva ja helppo käyttää ja ainakin mun mielestä kuvat ovat parempia kuin perusobjektiivilla otetut. Tämän viikon postauksiini osa kuvista on otettu tuolla objektiivilla. Osa vanhalla. Tämän uuden objektiivin kuvat eivät tarvitse niin paljon kuvankäsittelyä (terävyys, kirkkaus yms) kuin tuolla mun perusobjektiivilla ottamani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikuttavaa! Tietysti kuvaajallakin on merkitystä, mutta. Odotan jo innolla että pääsen kuvaamaan kotiympyröiden ulkopuolellekin :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.