maanantai 24. maaliskuuta 2014

Ruotsalaisia indiehelmiä osa 1

Kyllä se Ruotsin indien ykkösnyrkki taitaa sittenkin olla Jönköpingin superryhmä The Mary Onettes. Viime vuoden albumi 'Hit The Waves' hipoi jo täydellisyyttä, ja laskinkin sen vuoden lopussa 10 parhaan levyn joukkoon.

Ja nyt bändiltä on tullut jo uusi EP, 'Portico:'. Viime vuonna ilmestynyt albumi oli kuitenkin saundiltaan erilainen aiempiin nähden ja selvästikin bändi on nyt palannut yhdistämään vanhaa ja uutta tyyliään. Tämä levy liikkuu paljon reippaammissa, hetkittäin jopa spacerockia muistuttavissa sfääreissä ja ottaa hieman pesäeroa edellisen levyn popimpaan linjaan. Ainoastaan upeat 'Everything Everything' ja 'Your Place' kuulostavat hieman tutulta, ja ehkä ei niin yllättäen siten ovat eniten myös omaan makuuni. Alkupään 'Silence Is A Gun' ja 'Naive Dream' ovat nekin aivan loistavia, samoin kuin viimeinen raita 'Portico: 2014', joka sekin on instrumentaalina kuin parhaasta elokuvasoundtrackista. Eipä tästä levystä muutenkaan mitään pahaa sanottavaa kyllä ole.

Olen myös hiukan hämilläni, sillä luulin että ilmestymispäivän piti olla vasta parin viikon päästä. Wikipediassa tai edes bändin nettisivuilla diskografiassa ei koko julkaisusta ole mitään mainintaa. Bongasin sen kuitenkin jo viime viikonloppuna Spotifystä, ja bändin levy-yhtiön sivulla puolestaan cd:n julkaisupäivän on ilmoitettu olleen jo 4.3, vinyyli on kylläkin tulossa juuri tuolloin huhtikuun alkupuolella.

Kyseessä on vain alle puolen tunnin mittainen teos, joten väkisinkin siitä jää nälkä, mutta biisien taso vain on niin mielettömän kova. Huikea bändi kerrassaan, kun tästäkään en löytänyt mitään varmaa julkaisutietoa etukäteen, on paha lähteä arvuuttelemaan, että onko kokonaista levyä kenties odotettavissa vielä. Toisaalta seitsemän biisin EP on harvinaisen pitkä sellaisekseen.2 kommenttia:

  1. Tuossa viimeisessä kappaleessa oli jotain johon tykästyin, vois vaikka soida munkin soittolistalla :) Vielä joku sellanen psykedeelinen vivahde lisää tohon biisiin niin avot. Siis hieno toki noinkin, mutta jos saa jossitella :)

    VastaaPoista
  2. Saa ja pitääkin :) jossitella.

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.