tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tripodien aika

Amazonista tilaamani Tripodien aika DVD-boksi tuli viime viikolla postissa ja olen ehtinyt sen jo katsoakin. Olen ennenkin katsellut tämän sarjan perään tuolla ja muistakin sitä myyvissä nettipuljuissa, mutta hinta ei ole koskaan aiemmin ollut näin halpa.

Kun sitten taas pari viikkoa sitten vähän vahingon kautta eksyin tätä jälleen etsimään, huomasin molempien siitä tehtyjen kausien olevan myynnissä yhteishintaan 10 punnalla. En voinut enää vastustaa kiusausta.

Kyseessä on siis vuosina 1984–1985 tehty aivan huikea brittiläinen sci-fi sarja, joka perustuu John Christopherin 60-luvulla kirjoittamiin samannimisiin kirjoihin. Olen alun perin katsonut nämä jo 80-luvulla Suomen televisiosta, jolloin se jätti nuoreen poikaan lähtemättömän vaikutuksen, ja oli todella jännä. Myöhemmin luin kaikki kolme kirjaa 3-4 kertaan, ja aikuisiällä metsästin vielä nuo jaksot huonolaatuisena VHS:nä itselleni. Taitavat kaikki löytyä myös YouTubesta, mutta mieluiten katson nämä ehdottomasti DVD:ltä, etenkin tähän hintaan!

Tietenkin tälläisissä sarjoissa käy usein niin, että aika kultaa muistot, kuten nytkin. Kuitenkin siitäkin huolimatta, että erikoisefektit ja näyttelijäntyö lähinnä huvittavat, on tämä ollut katsomisen arvoista nostalgiamielessä :)Tarina käsittää siis kaiken kaikkiaan kolme kirjaa, mutta harmillisesti tätä loistavaa televisiosarjaa ei koskaan tehty loppuun, koska rahat sen tuottamiseen loppuivat. Näin ollen vain kaksi kolmesta löytyy myös näiltä DVD:ltä. Kolmannen kirjan lainasinkin kirjastosta ihan muistin virkistykseksi :)

Tässä vielä tiivistettynä tarinan juoni, Wikipediasta lainattuna.

Keskiaikaisen kulttuurin tasolle taantunutta maailmaa hallitsevat tripodit, joilla on kolme kaupunkia tukikohtanaan maan päällä. Tripodit ovat korkeita kolmijalkaisia metallihirviöitä, joissa kolmen jalan huipulla on puolipalloa muistuttava ohjauskeskus. Tripodit laittavat kaikkien päähän verkkomaisen lakin, kapin heidän täytettyään 16 vuotta, saaden täten ihmisistä käskyläisiään vailla omaa tahtoa. Will, Henry ja Kuikelo lähtevät henkensä kaupalla etsimään viimeisten vapaiden eurooppalaisten turvapaikkaa kaukaa Valkoisilta vuorilta.

Päästyään Valkoisille vuorille, jonka luolissa elävät Euroopan viimeiset vapaat ihmiset, he laativat suunnitelman maailmaa vallitsevien Tripodien kukistamiseksi. Mutta ensin on saatava selville, mitä nuo ujeltavat kolmijalkaiset metallihirviöt ovat, kuinka ne toimivat. Will lähetetään kahden toverinsa kanssa uhkarohkealle tiedustelumatkalle tripodien pääpaikkaan Lyijykaupunkiin jossa Tripodien alistamat ihmiset nousevat vastarintaan.


2 kommenttia:

  1. En oo varmaan koskaan katsonut, vaikkakin on tutun kuuloinen! Voisin katsoa muutaman jakson jo ihan sen vuoksi, että se on brittiläinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykypäivänä tosiaan sen verran kökön näköistä, että voi olla että ennemmin aiheuttaa inhoreaktion. Suosittelen lainaan kirjan/kirjat ja lukemaan ensin vaikkapa. Saa sekä erikseen että yhtenä teoksena.

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.