tiistai 24. joulukuuta 2013

Rauhallista joulua!

Rauha on laskeutunut tännekin. Kahdeksan päivän työputki ja viime hetken jouluruokaostokset on suoritettu. Viimeisetkin paketit paketoitu ja saunoinkin jo eilen. Kävin tosiaan, kuten lupasin, hankkimassa myös viimeisetkin jouluherkut Kauppahallista eilen töiden jälkeen. Pelkäsin että hallissa olisi mieletön ruuhka, mutta en ehkä koskaan ole selviytynyt sieltä yhtä nopeasti kuin eilen.

Juustosopin vuoroa odotellessa kävin Nygrenillä ja vastapäätä 4 Vuodenajan makkaratiskillä. Sieltä nappasin heidän itse tekemäänsä tryffelimakkaraa ja pari merguezia. Nygreniltä mukaan valikoitui savusiikaa, enkä muuten koskaan ole saanut ruodotonta siikaa aiemmin, huippulaadukasta perkuutyötä. Juustosopista valitsin maalaisemmentalia, kahdeksan kuukautta vanhaa goudaa, Väinö valkohomejuustoa sekä viikuna- ja kirsikkahilloa.

Aiemmin olin jo ostanut Lidlistä savustettua irlantilaista cheddaria sekä parmesania ja mätiä, samoin kuin Alkosta pari pulloa viiniä. Varmuuden vuoksi täydensin vielä varastoja muutamalla viinipullolla eilen, ja hain ruokakaupoista loput välttämättömät tarpeet. Nyt ei ole pakko lähteä kotoa mihinkään kolmeen päivään :)

Toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!
7 kommenttia:

 1. Hyvää joulua!! Ja mitäpä muutakaan se voisi olla tuollaisella varustuksella :) Vaikka jouluruokaa on muuallakin luvassa, niin nyt kuitenkin on ensimmäistä kertaa tullut ostettua itsekin jotain perusjuttuja ja ei-niin-perusjuttuja…ja tehtyä itse bataattilaatikkoa! Tuntuu niin aikuiselta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Tavoitteena oli tehdä olo niin loikoisaksi kuin mahdollista, kun en kerran oo mihinkään lähdössä.

   Bataattilaatikko, jos se ei oo mitenkään imelletty, kuulostaa hyvältä. En oo mitenkään perinteisen jouluruuan ystävä, imelletyt laatikot vasta kamalia onkin :)

   Poista
 2. Herkkua on siinä monenlaista.. Ja aivan varmaan maistuu :)
  Mukavaa ja rentouttavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vieläkään oo pystyny syömään lisää aamun jälkeen :) Kiitos samoin!

   Poista
 3. Siis mitä, ruodotonta savusiikaa? Kunpa marketin kalatiskiltä saisi myös ruodottomana, näin itse viime sunnuntaina nypräsin savusiikan ruotoja suusta ja olihan se syöminenkin aika alkukantaista kun sormin piti nypräillä. :D

  Hyviä jouluja myös sinne suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Joulun ihme! :D Samoin sinne :)

   Poista
  2. Edelleen, söin jo koko siian ja näin ylipäänsä vissiin kolme ruotoa, joista nekin oli kaikki niin pehmeitä, että ne pystyi syömään. Edelleen hämmästyttävää.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.