perjantai 20. joulukuuta 2013

Övereimmät taideinstallaatiot

Taas joutuu ihailemaan kuvia. On ainoastaan harmillista, että ne ovat ainoat, mitä jää jäljelle, kun installaatio yksi toisensa jälkeen rakennetaan ja puretaan. Niin mielettömän upeita maailmoja on korealainen Jee Young Lee onnistunut luomaan studioonsa, että niiden soisi jatkavan elämäänsä myös ihan konkreettisina teoksina.

Törmäsin tähän DeMilkedin linkkiin aiemmin tällä viikolla, ja olin kuin puulla päähän lyöty. Mielettömän kaunista, hetkittäin absurdia ja surrealistista. Ikään kuin Salvador Dali olisi suunnitellut osan huoneista. Lee itse hyödyntää pientä, vain muutaman neliömetrin kokoista huonetta aina uudelleen ja uudelleen, luomalla sinne erilaisia maailmoja. Hyppää sinne sitten itse lopuksi sekaan ja ottaa valokuvat teoksestaan. Kuvataide meni juuri harppauksen sellaiseen suuntaan josta ensinnäkin tykkään, mutta jollaiseen en ole aiemmin edes törmännyt.

Ehkäpä tässä on tarpeeksi ylisanoja, ja koska kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa, nauttikaa valikoimistani kuvista. Enemmän niitä löytyy ranskalaisen Opiom Galleryn sivuilta, jossa Leen näyttely on seuraavaksi esillä.

Pääsen itsekin tässä parin viikon aikana kuvailemaan jälleen vähän paremmalla laitteistolla, sillä mulle on tulossa Canonilta tänään lainaan EF-S 10-22mm F 3.5-4.5 USM laajakulmaobjekti. Vielä kun saataisiin vähän lunta maahan tällä aikaa, niin pääsisi ottamaan upeita luontokuvia!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.