keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Ny rillataan!

Tai siis eilen rillattiin, The Grillissä. Aika ruokapainotteista postausta on tuleva viikko tulvillaan, sen verran monta juttua on ehtinyt kertyä tässä varastoon. Maanantaina lähdin aika ex-tempore Zarilloon syömään, koska näin kaveria kaupungilla. Ainakin parilla ravintolaketjulla on ollut päivittäin vaihtuvia joulukalenteritarjouksia näin joulukuun aikana. Restamaxilla on Facebookissa sellainen, joka päivä joka kaupungissa erilainen diili, ja myös Zarillolla on sellainen. Maanantaina sai jauhelihanacholautasen seitsemällä eurolla! Julmetun kokoinen mättö. Kannattaa tsekata vielä loppukuun edut, jos tarjoukset kiinnostavat :)

Mutta takaisin The Grilliin. Oon siellä kerran aikaisemminkin käynyt syömässä, silloin tosin vain salaatin, joten kunnollista mielipidettä ravintolan ruuista ei siltä pohjalta vielä ole pystynyt tekemään. Salaatilta kun osaa parhaimmillaankin aina koko lailla odottaa, mitä saa.

The Grill on kuitenkin oikein viihtyisä paikka, ja ravintolan nimi tulee siitä, että ruuat todella tehdään ihka oikealla hiiligrillillä. Se tuo aina ihan omanlaisensa maun kaikkiin ruokiin. Firma vei meidät tosiaan sinne joululounaalle, ja tällä kertaa pääsin maistamaan vähän monipuolisempaakin settiä. Eikä ollut kuitenkaan mitään ihan perusjouluruokaa, joka sopii tietysti itselle, kun en niin suuri jouluruokien ystävä olekaan.

Alkuruokana oli savuporo-kanttarellikeittoa ja grillattua ruisleipää, pääruoaksi kokonaisena grillattua porsaanfileetä, tryffelituorejuustoa, tummaa timjami-hunajakastiketta ja röstiperunaa. Jälkiruoaksi vieläpä kanelijäätelöä, kauralastua ja mansikka-glögikastiketta. Ja oli todella hyvää, varsinkin jälkiruuassa yhdistyivät joulun maut uudella ja kiehtovalla tavalla. Ainoastaan porsaan ulkofile oli annoksen heikompaa puolta. Tämän perusteella The Grilliä voi kuitenkin lähes varauksetta suositella ruokapaikaksi.

Loppupäivä meni töissä ähkyä sulatellessa, on hyvä ettei ihan joka päivä tarvitse syödä noin tuhtia lounasta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.