sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Sri Lankan tunnelmissa

Tämä paikka on odotellut ja kuumotellut takaraivossa jo pidemmän aikaa, ja yritinkin jo muutama viikko sitten käydä tuolla ensimmäistä kertaa, mutta ravintola olikin maanantai-iltaisin kiinni. Nettisivuista ei merkittävää apua ole, ne kun eivät oikein tuppaa kovin hyvin toimimaan. Silloin "jouduttiin" sitten menemään Napoliin :)

Mutta uusi yritys. Olen ollut ylitöissä koko viikonlopun, molempina päivinä muutamia tunteja, mutta eilen piti ottaa vähän breikkiä. Olin aamupäivän ja illan töissä mutta näin eilen töiden välissä kaveriani, annoin joululahjani ja käytiin siis vihdoin eilen kokemassa Otavalankadulle ihan Sohon, Zarillon ja O'Connellsin nurkille entisen Etruscon tilalle tullut sri lankalainen ravintola, Ceyhelaya.

Intialaisesta ruuasta pidän kovastikin, mutta sri lankalaiseen en ollut vielä koskaan aiemmin tutustunut. Ja ainakin ravintola mainosti kovasti etukäteen, että nämä kaksi ruokakulttuuria eroavat toisistaan kovastikin. Listaa selatessa (joka muuten myös toimii nettisivuilla todella huonosti) tätä ei ensiksi olisi ehkä purematta niellyt, mutta lopputulos ainakin kasvisruuan osalta vaikutti kyllä hieman erilaiselta. Tosin Intiakin on sen verran iso maa, että enhän minä ole perehtynyt koko maan ruokakulttuuriin. Se yleisimmin täällä tunnettu intialainen ruoka kun taitaa tulla sieltä maan pohjoisosista. Ja kyllä sri lankalainen Roti-leipä oikeastaan ihan samaa tavaraa oli, kuin Naan-leipäkin. Riisiä oli lisukkeena, ja raitha oli tuttua myös intialaisesta ruokakulttuurista.

Tilasin itse asiassa listalta ceylonilaista kasviscurryä, mutta sain jostakin syystä saman annoksen kuin kaverini, parippu hodin, eli linssejä kookopähkinäisessä kastikeessa maustettuna kanelilla, curry-lehdillä ja kasviscurryseoksella. Eipä tuo kuitenkaan itseäni niin paljoa haitannut, sillä kokeilemaanhan tuonne oli ollut tarkoitus mennä muutenkin, joten söin saamani annoksen.

Aiempien intialaisravintolakokemusten perusteella valitsin kasvisruokani mietona, mutta mietous kyllä yllätti. Pientä poltetta oli, mutta makuja oli muutenkin vähemmän mitä odotin. Juuri pääruoka curry jätti hiukan vaisun vaikutelman, sillä olisin kaivannut hieman enemmän makuja. Currynlehdet ja muut mausteet kyllä toivat jonkin verran makua, mutta linssit olivat hiukan mauttomia. Kaikki muu, Roti, riisi ja raitha kuitenkin maistuivat mainioilta, samoin annokseen kuuluneet Papadam-leivät. Hinnat Ceyhelayassa ovat todellakin kohdillaan, annokset olivat suuria, ja tilaamani curry olisi maksanut 12 euroa, tämä linssicurry kustansi vain 10 euroa. Roti-leipiä tehdään aina kaksi kappaletta, ja ne maksavat yhteensä 5 euroa.

Sisustukseltaan ravintola poikkeaakin sitten runsaasti intialaisesta maailmasta. Huonekalut on todellakin tuotu Sri Lankasta, ei ole meinaan mitään feikkiä ne! Tykkäsin erityisesti juuri paikan fiiliksestä, se kun auttoi hiukan viemään ajatuksia kauemmas harmaasta ja vetisestä Suomen joulukuusta :)

Vielä yksi täysi päivä töitä on vielä edessä, ja heti töiden jälkeen lähdenkin hankkimaan loput jouluruuat ja juomat, jonka jälkeen voin hyvillä mielin rauhoittua joulun viettoon. En itse asiassa ole enää yhtään huolissani siitä, että saanko aikani kulumaan, kiitos erään ennakkojoululahjan, mutta siitä tuonnempana lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.