torstai 12. heinäkuuta 2012

Maratonkuulumiset

Tosiaan, alkaa tuntua siltä että olen ihan eri, uusi ihminen kuin viime viikolla. Suuri kiitos siitä kuitenkin kuuluu kavereilleni. Kun vihdoin pääsin flunssapesästä ulos ja näkemään kavereita, alkoi henkinenkin puoli korjautua kuin itsestään.

Viime perjantaina istuttiin ja vietettiin kavereiden kesken työpäivän jälkeen iltaa Sorsapuistossa. Tai yksi kavereista oli juuri juhlistamassa kesälomansa alkua. Alue on sydäntä lähellä, sillä asuin koko olennaisen osan lapsuudestani, viisivuotiaasta kymmenvuotiaaksi Sorsapuistoa vastapäätä. Lopulta siirryttiin torin lähelle Aaltosen puistoon jatkamaan tissuttelua ja käytiinpä yhdellä Pussycatissakin :)


Lauantaina oli tarkoitus mennä elokuviin ja syömään ja käytiinkin Jack The Roosterissa. Keli oli vähän epävakaa ja sateinen mutta sitkeesti syötiin terassilla. Vähän oli huonon makuinen burgeri tällä kertaa, mikä on sääli koska olen tosi paljon tykännyt Roosterin safkoista aina.

Sieltä mentiin katsomaan 'Rock of Ages', kasarirokkimusikaali joka olikin aivan superhelmi. Tykkäsin niin paljon ja paras rokkihan kuitenkin on 80-luvulla tehtyä :) En ole mikään suuri musikaalien ystävä mutta tälläisissä yhteyksissä kun on vahva nostalgiamomentti mukana, se kyllä toimii. Olen käynyt katsomassa aiemmin Vuonna '85 Remixin Työväenteatterissa.

Teatterista suunnattiin Europaan nautiskelemaan juomia Matti Nykäsen keikkaa odotellessa. Masa esiintyi ilmaiseksi Kuninkaankadun Amarillossa ja kun en koskaan ollut aiemmin ollut keikalla, pitihän sinne päästä ja hauskaa olikin vaikka paikan ilmastointi oli vissiin tehnyt tepposet ja salissa oli kuin saunassa. Ikävä kyllä mulla ei ollut kameraa mukana tuolloin ja iPhonen kuvanlaatu ei riittänyt ottamaan kunnollista kuvaa Matista.


Alkuviikko menikin töissä jossa kiirettä on piisannut, mutta eilen alkoi sitten mun lyhyt Tammerfest-kesälomapätkä. Näin kavereita taas ennen PMMP:n keikkaa ja käytiin visailemassa Kahvillan pubivisassa. Sieltä suuntasin kohti Pakkahuonetta jossa PMMP:n keikka oli. Oltiin vähän turhan aikaisessa ja lämppärinä toiminut Olavi Uusivirta ei vain iske. Ei iskenyt nytkään mutta kunhan keikka alkoi niin voihan pojat (tai tytöt) taas!



Live alkoi uuden levyn 'Korkeasaari'-kappaleella joka ei ole suosikkejani, mutta esitys oli hieno.


Ruskikset veti jengin taas ihan sekaisin. Olin itse asiassa aika yllättynyt että ko. biisi päätettiin vetää koska se on kuitenkin jo aika vanha ja ensimmäisellä levyllä on parempiakin biisejä, mm. yksi koko bändin lempparibiiseistäni 'Isin pikku tyttö'.





Heräsin bändiin hieman jälkijunassa. Rusketusraidat ei uutena biisinä iskenyt, mutta toisen levyn ilmestyessä olin työharjoittelussa Tampereen Anttilassa jossa se soi monta kertaa päivässä ja silloin lämpesin kertaheitolla. Sen jälkeen myös ensimmäinen levy alkoi toimia ja loppu on historiaa.



Muutaman vuoden aikana välillä 2006-2010 kävin n. kymmenellä keikalla eri paikoissa, ikimuistoisimmista mainittakoon YLE:n Akun Tehtaalla nauhoittama 'Kosketuksessa' kutsutapahtuma ja varta vasten bändin takia tehty laivaristeily faniporukalla.



Eilinen keikka oli kuitenkin ensimmäinen reilusti yli kahteen vuoteen. Tosin siitä ajasta bändi oli aika pitkällä keikkatauollakin välissä. 'Rakkaalleni' on yksi uuden levyn hauskimmista ja kuitenkin bändille tyypilliseen tapaan ironisen synkistä iloitteluista jonka melodiat ja tyyli on kunnianosoitus yhdelle bändin innoittajista, Leevi & The Leavingsin musiikille. Sanat ovat myös osuvat, tylyt mutta kuvaavat hyvin omaa tilannettani. Mulla ei vain ollut mitään tehtävissä omassa tilanteessani, kaikki tuli täysin yllättäen ja en vain kyennyt pitämään itseäni kasassa vaan romahdin. Onneksi fiilis on nyt jo hyvä.


Keikalla oli taas niin huono ilma että piti lähtee kesken haukkaamaan raitista ilmaa. Keikan jälkeen kävin syömässä pitsaa viereisessä pitseriassa eikä todellakaan ollut kehumista. Sen jälkeen tapasin alkuillan kaverit ja kävin vielä parilla Telakalla.



Ostin toissapäivänä Hennes & Mauritzilta uudet siniset housut. Ne eivät ole farkkua vaikka ehkä siltä näyttävät, vaan puuvillaa ja spandexia. Oikein mukavat siis päällä ja katselin niitä jo pidemmän aikaa hyllyssä mutta en viitsinyt ennen reissua ostaa kuitenkaan. Housut näkyivät jo ylemmässä eilisessä kuvassa, mutta tänään pistin ne uudelleen päälle.

Kävin aamulla lääkärissä ja näin sen jälkeen yhtä luottoystävistäni. Käytiin Europassa ja Koskikeskuksessa, josta ostin päivän asuna olevan Carlingsin ruutupaidan. Katselin sitäkin aiemmin, mutta en ostanut kunnes vasta nyt. Sopii hyvin uusien housujen kanssa vaikka itse sanonkin :)



Käytiin myös käyttämässä Citydeal-korttini Armas Maitokaupassa ja syötiin kyytönmaito-jäätelöannokset. Pallo maitojäätelöä ja toinen mansikkaa. Aitoa ja originaalia, todella hyvää vaikka tietenkin kevyempää kuin perinteinen kermajäätelö ja se kyllä maistui.

Lääkärinkäynnistä seurasi se että joudun huomenna menemään aamulla jo kahdeksalta labrakokeisiin ja sydänfilmiin. Katsotaan mitä sieltä paljastuu, omat epäilykseni mulla jo onkin. Mutta toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

Lähden tästä viettämään iltaa toisen kaverin luokse, haen lettutarpeet ja pidetään lettukestit vol. 3 :)


Mutta näin se vain on että ilman kavereita en olisi näin hyvissä fiiliksissä. Kiitos kaikille, ootte tärkeitä!

2 kommenttia:

  1. megaharmi että jäi tuo pmmp välistä, mutta onneksi on ilosaari ja pääsee sielä hyppimään neitojen tahtiin :)

    Niin ja tsemppiä "tilanteeseen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oon kyllä vähän kade Ilosaaresta :) Pakkahuone on kuitenkin aina vähän ankee paikka. Ja se on sit Tampereen "ainoo" paikka mihin isommat bändit yleensä tulee. Hauskaa Ilosaarta!

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.