torstai 26. heinäkuuta 2012

Kesän 2012 hienot uutuslevyt

Tässä kesän aikana on tullut bongattua uusia artisteja aika hurjia määriä ja olenkin ollut seitsemännessä taivaassa kaiken tämän hyvän matskun kanssa.

Muutamalta bändiltä on tullut myös reilun parin kuukauden sisään täyspitkä levykin ja pari artistia niistä onkin ollu hieman tuttuja jo aiemmin.


Tutuista The Crookes julkaisi vasta heinäkuun puolella uuden 'Hold Fast' levynsä joka on aivan todella loistava brittipop-levy. 'Afterglow' ehti soida pariin kertaan myös HTDJ:ssä sinkkuna ja tykästyin biisiin jo siellä. Hyvän levyn merkkihän on se, että hyviä biisejä löytyy useita, ja täynnä tämäkin niitä on, mutta tämän biisin haluan nostaa vielä esiin yhtenä kärkisuosikeista.


Toinen erittäin kovaa muhun iskenyt levy oli Metricin 'Synthetica', joka tuli pihalle kesäkuulla. Bändi oli tuttu mutta aiempi materiaali ei niin kovasti iskenyt. Tämä levy sitten muuttikin täysin mun käsitykset.


Itse löydän Syntheticalta paljon samaa mistä pidän vanhemmassa The Soundsissa, siis wanhoihin hyviin aikoihin ;) Tarkalleen ottaen 'Crossing The Rubiconin' jälkeen.

Jos The Crookesin albumi oli hieman yksinkertaisempi ja rosoisempi, Metric pistää sellaisen hittikimaran soimaan tällä levyllä että näin melodista ja hyvää rokkipoppista en ole vähään aikaan kuullut!


Toimii! Synthetica yhdistää perinteistä rokkia ja konesaundia hienosti. Kuuntele ja ihastu :)

Nämä pari bändiä, Zulu Winter ja The Temper Trap julkaisivat levynsä jo toukokuun puolella, mutta tutustuin niihin vasta kesäkuulla ja ne sulattivat heti tiensä mun sydämeeni.


Zulu Winterin tyyli on täysin toisenlaista kuin kahden edellisen, mutta uusi ja myöskin debyyttilevy, 'Language' lunastaa muuten täysverisen indiediggarin odotukset kaikilta osin.

The Temper Trapin tapauksessa bändin nimeä kantava levy on jo kyseessä toinen levy, eli suosiota se varmasti on nauttinut ainakin kotimaassaan Australiassa.


Tämä on sen verran tuore tuttavuus, että en ole tätä kirjoittaessani edes ensimmäistä levyä ehtinyt itsekään kuuntelemaan mutta luonnollisesti se tuolla Spotify-jonon perässä odottaa. Maailman toiselta reunalta tulee kyllä loistavia bändejä. Ainakin tämä, The Naked And Famous, Cut Copy ja jo aiemmin suitsuttamani Snakadaktal! Ja tietysti kunnon rokkijyrät kuten AC/DC ja Wolfmother. Vaan mikäpä siellä lämmössä on hyviä biisejä nikkaroida :)

Lähipäivänä on tulossa lisää musiikkipostauksia, kun ei viitsi kaikkea kerralla laittaa :) Mutta näillä musiikillisilla eväillä on helppo suunnata kohti loppukesää ja syksyä, vaikka kyllähän tää kesä täällä on ollut kaukana Australian kesästä (meidän talvi) ja on ollut yhtä kevättä ja syksyä :)

2 kommenttia:

  1. kiitos musavinkeistä. metriciä jo kuuntelin aiemmin ja en innostunut. mutta tämä the temper trap oli just semmosta mitä nyt kaipailin. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.