tiistai 22. huhtikuuta 2014

Takaisin Koulun penkille

Yksi jännä asia, mikä tulee aina ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan Turusta, on sen monipuolinen baarikirjo. Aurajoen varteen pysyvästi ankkuroidut jokilaivat terasseineen lienevät kesäisin useimmille Turun kävijöille niitä mieluisimpia kohteita, mutta erittäin tunnettu kaupunki on myös entiseen pankkiin, apteekkiin, kouluun, ja jopa yleisöwc:hen perustetuista baareistaan.

Huoneenluovutuksen jälkeen mulla oli muutama tunti aikaa käppäillä Turun katuja, ja jokivartta silmäillessäni katselin parin laivaterassin auki olevankin. Niissä ei kuitenkaan ollut asiakkaita, joten jatkoin tuolloin matkaani. Olen kerran aiemmin käynyt Panimoravintola Koulussa, ja tälläkin kertaa sen ohi kävellessäni huomasin viihtyisällä terassilla olevan useampiakin ihmisiä nauttimassa aamupäivän kahvista ja raikkaista juomista.

Lauantaipäivä oli todella lämmin, eikä siis ollut mikään ihme, että ihmiset olivat aikaisin liikenteessä. Koulun takapiha on niin laaja, että todennäköisesti kesä-aikaan sen terassi on yksi Suomen suurimmista, ellei jopa suurin. Asiakaspaikkoja ulkona pelkästään on kuulemma mahdollista laajentaa aina 800 saakka, ja kun tämän lisäksi lasketaan kaikki sisällä sijaitsevat lukuisat tilat, on tämä ainakin asiakaspaikoilla mitattuna varmasti isoin ravintola jossa olen käynyt. Lisäksi sisällä on myös useita ruokasaleja illallisen viettoon tai jopa vuokrakäyttöön, joten pelkkä juomapaikka tämä ei suinkaan ole.Koska terassin houkutus oli näin suuri, vaihtui myöskin suunnittelemani lounas nestemäiseen, ja käynti Kortteliravintola Kertussa jäi tältä kertaa toteuttamatta. Sen sijaan maistoin Koulussa sekä perinteistä Pils-tyyppistä Juhla-Auraa, että tummaa Münchner-tyyppistä Maisteria. Molemmat oluet olivat todella hyviä, mutta erityisesti jälkimmäinen jäi näistä mieleen ykkössuosikkinani. Näin hyvää tummaa lageria valmistaa Suomessa ainoastaan Nokian Panimo, jonka Keisari Müchener on aivan yhtä loistavaa kuin nyt juomani Maisteri.

Kun pienpanimo-oluista puhutaan, menivät molemmat Koulun merkit vaikkapa tamperelaisten ylpeyden, Plevnan ohitse. Myöskään lahtelainen Teerenpeli ei pärjää tässä kilvassa lainkaan, tosin en muutenkaan ole erityisesti heidän oluisiinsa ollut mieltynyt, joten kyseessä on vain oma henkilökohtainen mielipiteeni.

Käynti terassilla oli muuten ensimmäiseni tänä vuonna, joten terassikautta tuskin olisi voinut paremmin aloittaa. Ja kevääseen kuuluu aina se, että en osaa varoa vaarallista keskipäivän aurinkoa, ja poltan itseni. Niin kävi nytkin, sillä vaikka mulla oli takki päällä, oli se auki, ja onnistuin saamaan kunnon punoitukset otsaan ja kaulaani. Se jos joku, on varma kevään merkki!

Nythän olen jo ehtinyt tosin täälläkin istua terassilla. Eilen nimittäin tuli ennen Tapparan peliä istuttua hetki Passionin terassilla. Kesä ja terassit, odotan teitä :) Eikä jääkiekon MM-kisoihinkaan enää pitkästi ole!
6 kommenttia:

 1. Itse en Turussa ole käynyt kuin Cosmicissa ja tietysti myös Klubilla. Cosmicissa on ollut enemmän oikeastaan sen vuoksi, että kaveri on saanut lukea samalla Marvelin sarjakuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasesta paikasta en oo kuullutkaan, mutta tosta sun kommentista päätellen sarjakuvat liittyy jotenkin paikan teemaan?

   Bar Kuka on myös mukava, siellä on tullu myös istuttua useemman kerran, mutta tällä kertaa en ehtinyt siellä käymään.

   Poista
  2. Joo Cosmic on pikkuinen sarjakuvabaari, mutta kyllä siellä käy sellaistakin porukkaa jotka eivät vain sarjakuvia lueskele. Ihan mukava siellä on ollut istua mitä muutaman kerran käynyt, mutta siitäkin on kohta jo kaksi vuotta.

   Viimeksi join siellä yhden kuivimmista (luomu)siidereistä jota olen koskaan juonut, mutten millään muista mikä se oli! Pyysin vain kaikista kuivinta mitä valikoimasta löytyy. :D

   Poista
  3. Pitää kattoa, jos muistan ens kerralla Turussa käydessä vielä paikan :)

   Poista
 2. Mää niin rakastan tuota Koulua, sisällä ja sisäpihalla, mutta varsinkin jälkimmäinen keski-eurooppalais-henkisyydellään on ihan lyömätön! Myös The Old Bank on oivallinen, onhan mulla muistoja sen ns. siideri-festivaaleilta..piti mennä Turkuun asti saadakseen kympin britti-siideri. Oli sen arvoista. No en mennyt sen takia, mutta bonusta, että joskus tapahtuu siideririntamallakin ja niin hienojen seinien sisällä. Kyl se niin o, että Turussa juu kannattaa käydä vähän juomassakin kaiken muun kivan ohella.

  t. Turku-fani

  www.skipped-heartbeats.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, oikein Turku-fani :) Mä oon tuolla takapihalla käyny joskus silloisen UMF:in aikaan, oli tietysti myös hyvää musiikkia. Mutta paljoa en siitä muista *kröhöm* sattuneista syistä :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.