maanantai 14. huhtikuuta 2014

Record Store Day tulee

Ensi lauantain kansainvälinen Record Store Day osuu tällä kertaa kätevästi pääsiäispyhien väliin, lankalauantaille. Koko lauantain on siis mahdollista shoppailla levykaupoissa ympäri maailman, ja tehdä myös erityisen jänniä levylöytöjä. Jotku bändit ja levy-yhtiöt kun julkaisevat päivän kunniaksi aivan omia erikoispainoksia. Myös Music Finland ja The Line of Best Fit julkaisevat kokoelmalevyn, joka olisi kelvannut allekirjoittaneelle paremmin kuin hyvin. Ikävä kyllä tuota levyä ei käsittääkseni Suomen levykaupoista saa, vaan se on tehty nimenomaan promotarkoituksessa maailman markkinoille.

Kyseessä on 10" vinyyli, jolta löytyy sellaisia loistavia suomalaisia artisteja ja bändejä kuin Jaakko Eino Kalevi, Mirel Wagner, Satellite Stories, The New Tigers, Beastmilk sekä yhden viime vuoden parhaista levyistä julkaissut NEØV. Olisin todellakin halunnut tämän levyn saada itselleni, mutta ehkä vähän harmitusta lievittää tieto siitä, että jälkimmäinen julkaisee tänä vuonna kakkoslevynsä 'Dominiquen'.

Tänään julkaistiin niin tuolta kyseiseltä Record Store Day -kokoelmalta, kuin bändin tulevalta albumiltakin löytyvä mahtipontinen 'Laketown'. Mitään vähempäähän tältä Kuopion lupaukselta Suomi-indielle ei toki voisi odottaakaan, kuin näin upean ensimmäisen singlen? The New Tigers -yhtyeen Appu Jasun ohjaama video tekee myöskin hienosti kunniaa tälle kappaleelle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.