keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sfääreissä osa 2

Oikeastaan tämä postaus olisi pitänyt julkaista ennen edellistä, koska idea sen nimeen tuli juurikin toisesta tallinnalaisesta ravintolasta, jossa olen halunnut myöskin jo pidempään käydä. Kyseessä on tietenkin SfääR Tallinnan keskustassa, lähellä satamaa Rotermannin korttelissa.

SfääR on sekä ruokapaikka, että vaatekauppa. Liiketilassa on kaksi erillistä, todella hienon näköistä huonetta, joissa on myynnissä laadukkaita ja hyviä vaatemerkkejä, erittäin hipsteriystävälliseen tyyliin. Myös ravintola on sisustettu hyvällä maulla, ja olikin nimenomaan yksi syy, miksi tämä niin paljon kiinnosti. Kuitenkin lomalla molemmissa, F-Hooneella, sekä täällä käytyäni, hädin tuskin maltoin edellisestä lähteä kirjoittamaan, joten syystäkin tämä jäi nyt kakkososaan :)

Vaikka ravintola oli upea ja viihtyisä, jäi tästä kuitenkin hieman huono maku suuhun. Ei kirjaimellisesti, ruoka oli ihan hyvää, mutta silloin kun ihan hyvä maksaa virolaisella mittapuulla näin paljon, muutun nopeasti kriittiseksi. Siinä missä keskustan ulkopuolella hinnat ovat kohtuulliset, ovat ne Tallinnan ytimessä lähes Suomen hintatasoa. Alkupalat ovat kuudesta yhdeksään euroa, pääruuat alle viiden euron keittoja lukuunottamatta pääasiassa kympin paremmalle puolen ja juomat hämmentävän tyyriitä virolaisittain. Toki tarjolla on pääasiassa erikoisoluita, mutta silti pienten pullojen hinta oli pääsääntöisesti viidestä eurosta ylöspäin.

Mitä sitten ruokaan tulee, itse tilasin parmesanilla kuorrutettuja ravintolan itsetehdyllä ricotta-juustolla täytettyjä pinaattioravioleita kermakastikkeessa ja matkaseurani tilasi caesar-salaatin pestokanalla. Hinnan lisäksi annokset olivat pienehköjä, ja alkupala olisi ollutkin hyvä valinta tässä ravintolassa. Sitä ennakkoon tietämättä, ja edellisen päivän positiivisen ravintolakokemuksen saattelemana emme kuitenkaan niitä tilanneet.

Ruualla kyllä pärjäsi noinkin, mutta mielestäni tämä paikka ei tarjoa erityisemmin kuitenkaan mitään muuta, kuin visuaalisia nautintoja. Palvelussa ei sinänsä ollut ihmeemmin moitteita, mutta pisteitä laski se, että maksettuani laskun ja tipattuani jälleen aika lailla sen minimin, erityisesti koska en kokenut saaneeni rahalleni tarpeeksi vastinetta, saimme kohtuullisen tylyjä katseita henkilökunnalta.

Tämän kokemuksen perusteella tuskin itse menen SfääRiin uudelleen, kun tarjolla on F-Hoone, ja varmasti vielä monta muutakin mielenkiintoista kokemisen arvoista paikkaa. Mutta kaikesta huolimatta, ja paksummalla lompakolla varustettuna, suosittelen kuitenkin kokeilemaan tämän paikan ainakin sen yhden kerran.

Mutta jotta tämä ei menisi ihan negistelyksi, niin kyllä niitä hyviä kokemuksia oli enemmänkin tarjolla Tallinnan ravintolapuolella. Johtuen tosiaan suhteellisen lyhyestä vierailusta tällä kertaa, ei tässä kolmannessa paikassa käyty syömässä, mutta olutta ja teetä juomassa kyllä pariinkin otteeseen.

Hetk sijaitsee aivan SfääRin lähellä, saman korttelin sisäpihalla, ja myöskin tämänkertaisen hotellimme lähellä. Selvästikin se on enemmän baarinomainen kuin ruokaravintola, vaikkakin sieltä ruokaa saa. Myös hintataso on erittäin sopusuhtainen keskeisestä sijainnista huolimatta. Ruokalistaa selaillessani pääruuat olivat enimmäkseen viidestä eurosta ylöspäin, eikä siltä toisaalta montaa yli 10 euron annosta löytynyt. Niinpä tarkoitus on varmasti kokeilla ensi visiitillä tämän paikan ruokatarjonta. Myöskin talon hanaolut, Majaõlu oli sekä hyvää, että vain kolme euroa tuopilta. Tallinnan keskustassa ei tuohon hintaan kovin monesta paikasta olutta enää nykypäivänä saa.

Ravintolan alakerta on tarkoitettu enemmän rentoon hengailuun ja istumiseen, löytyypä sieltä useampi sohva ja jopa takka, kun yläkerrassa on enemmän ruokapöytiä. Erityisesti alakerta, jossa me tällä kertaa istuskelimme, oli erittäin viihtyisä, ja lähtöpäivänä päästiin vielä takan lämpöönkin istumaan.

Sisustus on hieman pelkistettyä designia sekin, ja noteerattu ainakin Viron Divaan -sisustuslehdessä, sellainen kun oli asiakkaiden luettavissa. Itse olisin viihtynyt täällä pidempäänkin, mikäli aika olisi antanut myöten, mutta tosiaan, ensi kerralla sitten. Ja kun seuraavan kerran lähden Tallinnaan, varaan sinne enemmän aikaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.