keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Aurinkoinen kevätpäivä

The Grand Budapest Hotel oli ihan huippu pätkä! Vaikka en kaikkia Wes Andersonin elokuvia olekaan nähnyt, on ollut onni nähdä niistä kolme aivan loistavaa sellaista. Kuten arvelin, niminäyttelijät tekivät ison osan elokuvan erinomaisuudesta, mutta täytyy kyllä antaa erityismaininta Ralph Fiennesin aivan huikealla suoritukselle hotellin portieeri Monsieur Gustave H:na. Kaiken lisäksi trailerit jättivät paljastamatta elokuvan ydinjuonen, mikä teki katselunautinnosta erityisen onnistuneen. Odotan jo että tämä tulisi dvd:lle jotta voisin katsoa sen uusiksi!

Viime lauantaina oli ensimmäinen aurinkoinen päivä pitkään aikaan, ennuste tosin enteili alkuun parempaakin, mutta harvoin ennen huhtikuun puoliväliä kuitenkaan lämpimämpääkään on. Nythän ilmat ovat kertaheitolla muuttumassakin kohti kunnon keväisiä lämpötiloja, Tampereellekin odotetaan pääsiäisen jälkeen jatkuvia noin +15 asteen lämpötiloja. Mutta ennen viime viikonloppua vielä kuitenkin odottelin tuollaista keliä, jotta pääsisin kuvailemaan uudella EF 50mm f/1.8 II -objektiivillani ja vihdoin ilma oli siihen sopiva.Hatanpään Arboretum on kesällä erittäin hieno paikka, vaikka hieman sivussa ja piilossa onkin. Paikalliset kuitenkin tietävät sen varsin hyvin, ja etenkin ulkoilijoita ja läheisen sairaalan potilaita siellä liikkuu paljon. Ilma oli saanut myös lauantaina ihmisiä liikkeelle, ja vastoin ennakko-odotuksia Kahvila Arboretum sattui olemaan myöskin avoinna. Vaikka se kesäkahvilaksi itseään tituleeraakin, eikä vielä normaalisti oviaan päivittäin auki pidäkään. Olen käynyt tuolla monta kertaa kahvilla, ja päätinpä pistäytyä nytkin, kun kerran tilaisuus tarjoutui.

Kesällä ruusujen ja muiden kukkien kukoistaessa viereisessä ruusutarhassa, voi kahvilan aukioloon kuitenkin luottaa. Talvella ja keväällä avoinna oleminen on kuitenkin melko satunnaista. Tarkemmat tiedot kannattaa tsekata kotisivuilta tai Facebook -sivulta.

Maisemat ovat joka suuntaan mahtavat, ja hyvällä ilmalla terassilla onkin mukava istua ja katsella puistoa, Hatanpään kartanoa, ruusutarhaa tai Pyhäjärven maisemia. Hatanpään puiston alueella on myöskin lukuisia ihastuttavan ränsistyneitä, mutta silti hyötykäytössä olevia vanhoja rakennuksia, lieneepä kahvilankin talo jokin puutarhurin asunto tai ruusutarhan vaja alkujaan. Muitakin rakennuksia tuli kuvailtua siinä innostuksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.